Current track

Title

Artist

Background

Ioan Ciobota: BATALIA PENTRU MINTILE COPIILOR

Written by on februarie 4, 2021

Cred că una dintre cele mai mari bătălii ale tuturor timpurilor nu este bătălia pentru resurse naturale, nu este bătălia pentru pământuri sau pentru putere, ci este bătălia pentru mințile copiilor. Pentru copiii tăi se dă o mare luptă. Cel rău, diavolul sau satana, vrea să-i câștige. Cristos a murit pentru ei – și El vrea să-i câștige. Vreau să-ți dau un exemplu: când eram mic, tatăl meu nu a știut să-mi spună lucruri foarte profunde din Biblie. Dar mi-a spus și m-a învățat că Biblia este Cartea Sfântă a lui Dumnezeu. Cu Dumnezeu nu ne jucăm. Cu Biserica nu ne jucăm. În fiecare duminică trebuia să fiu prezent la Casa de rugăciune, la Adunare, la întâlnirea cu ceilalți credincioși, la Biserică.

Nu puteam alege, chiar dacă mă plictiseam sau chiar dacă unele lucruri de acolo, cum ar fi rugăciunile fraților și surorilor în vârstă nu mă prindeau și mă plictiseau. Apoi urma Școala Duminicală, care era și pentru copii, apoi urma predica. Nici din predica nu îmi amintesc nicio idee de atunci. Însă știi cu ce am rămas? Am rămas cu dragostea pentru rugăciune, cu dragostea pentru Studiu Biblic, cu dragostea pentru Cuvântul lui Dumnezeu, cu dragostea pentru Biserică, pentru părtășia cu frații și surorile care se închină înaintea lui Dumnezeu. Depinde de tine, ca părinte, ce alegi pentru copiii tăi. Poți să spui: „Este pandemie”. Dar nu este pandemie peste tot. Poți să mergi la Biserică. Sau când nu este pandemie spui: „A, păi este duminică, ne odihnim”. Dar dacă în timpul săptămânii copilul poate să meargă de la ora 8:00 sau 9:00 la școală sau la grădiniță, cu siguranță că poate să meargă și la Biserica. Dacă duminica, tu, ca părinte, îi spui: „Acum stăm acasă să ne odihnim”, copilul va învăța că: – Biserica este opțională – Dumnezeu este opțional și când va ajunge să aleagă, cu siguranță nu va alege valorile pe care ți le-ai dorit. Care a fost rolul tău?… Domnul Isus spune: „Lăsați copilașii să vină la Mine și nu-i opriți, căci Împărăția Cerurilor este ca unora ca ei”. (Luca 18:16). Așadar, există o luptă cumplită.

Din cauza aceasta spune Domnul: „Lăsați” și „Nu-i opriți”. Adică există forțe care se luptă pentru mințile copiilor. Copiii să nu ajungă la Cristos. Ce s-a întâmplat în ultimii 20-30 de ani, prin toate non-valorile turnate în mințile copiilor prin desene, prin filme, este cumplit ce s-a întâmplat. Rolul părinților este foarte important. Rolul tău ca tată și ca mamă este foarte important. Unde vor fi copiii tăi când vor putea să aleagă? Vor alege să stea departe de închinare, de Biserică, de Dumnezeu? Ce vor alege ei? Vor alege ceea ce tu pui acum în inima și în mintea lor. Sămânța pe care tu o semeni acum în inima lor, în sufletul lor, va aduce roadă. Depinde de tine. Responsabilitatea ta este foarte mare, ca părinte, ca tată și ca mamă. Gândește-te la acest lucru. Să îți duci copiii la Biserică este o decizie. Decid: „În fiecare duminică, sau când este închinare, sau când este întâlnirea credincioșilor, copilul meu va înțelege că este important acest lucru, chiar și pentru mine, ca tată și ca mamă. Este decizia ta. Este responsabilitatea ta. La un moment dat s-ar putea să te bucuri că ai ales lucrurile care sunt după voia lui Dumnezeu. Ți-aș dori SĂ TE BUCURI, nu altceva….

Ioan Ciobotă