Current track

Title

Artist

Background

Jurnal de Rugăciune: Misiunea în Patep continuă online

Written by on august 21, 2020

În perioada, 20-26 august 2020, lărgim hotarele Împărăției Evangheliei împreună cu misionarii Wycliffe din toată lumea. Dacă ești un creștin viu și autentic, ți-ai imaginat vreo zi fără părtășia devoțională din Cuvântul lui Dumnezeu. Cu siguranță cu toții trecem prin văi adânci când ne deconectăm de la sursa divină, dar sunt oamenii care nu au gustat niciodată din Apa Vie și Pâinea Vieții, pentru că nu au nicio pagină din Biblie tradusă în limba lor. Fii misionar prin rugăciune! Roagă-te pentru cei din linia întâi și roagă-te pentru cei care trăiesc în întuneric fără lumina Cuvânului lui Dumnezeu!

Pregătire pentru traducerea Bibliei: Tamara
Să ne rugăm pentru Tamara care pleacă vineri în Anglia unde va avea o perioadă de pregătire pentru lucrarea de traducere a Bibliei, în Africa. Să ne rugăm ca Domnul să-i ofere toate resursele de care are nevoie, să o ajute să dobândească noi cunoștințe necesare pentru a putea sluji ca traducător. Să ne rugăm pentru protecția ei fizică, spirituală și emoțională.

Misiunea în Patep continuă online: familia Dumitriu
Familia Dumitriu continuă misiunea în Patep din România prin întâlniri online unde recapitulează ce au învățat, studiază Scriptura pe cărți, vorbesc despre probleme și se roagă. Să ne rugăm ca oamenii din poporul Patep să continue să participe la curs, ca mai mulți să vină la întâlnirile online, să persevereze în a studia Cuvântul și a trăi în lumina Cuvântului, să poată depăși obstacolele. Să ne rugăm pentru mângâiere și refacere pentru familia lui Hajni după trecerea în veșnicie a tatălui lui Hajni.

Rugăciune pentru familia Taciuc: Papua Noua Guinee
După trei ani și jumătate de misiune în Papua Noua Guinee, familia Taciuc ne aduce o scurtă retrospectivă asupra acestei perioade de slujire. Vă invităm să îi urmăriți și să-I mulțumim Domnului că a fost cu ei în toţi aceşti ani de misiune şi au putut ajuta la înaintarea Evangheliei în această ţară din lumea a treia. Să ne rugăm ca Mihaela să poată relua lucrul în cadrul departamentului în care lucrează şi să poată ajuta la editarea unor cărţi electronice. Să ne rugăm pentru eficienţa în toate slujbele conexe care susţin traducerea Scripturii în această parte a lumii.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Brunei Malay, Brunei
După calendarul lunar, în luna august ne rugăm pentru poporul Brunei Malay din Brunei, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia tradusă în limba lor. Să ne rugăm ca Domnul să creeze o foame de adevăr spiritual în acest popor. Să ne rugăm ca ei să renunțe la practicile islamului și să-L urmeze pe Isus. Să ne rugăm ca Domnul să scoată lucrători care să traducă Scriptura în limba lor deoarece nu au niciun fragment disponibil și nicio altă resursă biblică.

Gestionarea resurselor lui Dumnezeu: Europa
În timpul pandemiei coronavirusului, călătoriile pentru multe organizații ale Alianței Globale Wycliffe s-au oprit nedefinit. Odată cu restricțiile care se diminuează treptat, multe organizații ale Alianței fac lucrurile diferit. Organizațiile realizează valoarea discuțiilor online, întâlnirilor Zoom și a altor platforme online. În consecință, unele fonduri alocate pentru călătorii sunt acum disponibile pentru alte proiecte sau nevoi. O organizație a Alianței din Europa Îl întreabă pe Dumnezeu cum ar fi cel mai bine să administreze aceste resurse pentru a-i ajuta pe ceilalți. Să ne rugăm pentru discernământ să utilizeze aceste fonduri disponibile în mod înțelept și acolo unde este cea mai mare nevoie.

Construirea de cabane: Filipine
Membrii Wycliffe Filipine din echipa de traducere orală a Bibliei în limba Tau’t Bato, lucrează împreună pentru a construi cabane pentru a crea un loc pentru înregistrarea audio a Scripturii. Să ne rugăm ca Domnul să pună la dispoziție materialele de construcție necesare pentru realizarea studioului de înregistrare. Să-I cerem lui Dumnezeu să-i întărească fizic și spiritual pe măsură ce lucrează.

Biserica mai puternică în urma pandemiei: Togo
Personalul Wycliffe Togo ne cere să ne alăturăm lor rugându-ne ca biserica post-COVID să fie restructurată de Duhul Sfânt, devotată lui Dumnezeu și angajată în misiunea sa de a investi în Împărăția lui Dumnezeu. Să ne rugăm ca prietenii și partenerii Wycliffe Togo, care susțin financiar traducerea Bibliei, să experimenteze protecția și asigurarea lui Dumnezeu. Să ne rugăm ca comunitățile să prindă viziunea pentru traducerea Bibliei și să participe activ la toate nivelurile: material, financiar, spiritual și social.

Sursa: Wycliffe România


Current track

Title

Artist

Background