Current track

Title

Artist

Background

Jurnal de Rugăciune: Promovarea traducerii Bibliei în bisericile din Bangladesh

Written by on august 15, 2020

An open KJV Bible on a gold background. Focus is on the spine.

În perioada, 13-19 august 2020, fii misionar prin rugăciune. Atunci când granițele sunt închise, atunci când suntem limitați în deplasare, rugăciunea ne rămâne arma cea mai accesibilă și puternică pentru a lărgi Împărăția Evangheliei până la Marginile Pământului. Nu fi indiferent, notează-ți această listă de motive de rugăciune și contribuie la mântuirea a milioane de oameni prin traducerea Bibliei.

Rugăciune pentru familia Taciuc: Papua Noua Guinee
După trei ani și jumătate de misiune în Papua Noua Guinee, familia Taciuc ne aduce o scurtă retrospectivă asupra acestei perioade de slujire. Vă invităm să o urmăriți aici și să-I mulțumim Domnului că a fost cu ei în toţi aceşti ani de misiune şi au putut ajuta la înaintarea Evangheliei în această ţară din lumea a treia. Să ne rugăm ca Mihaela să poată relua lucrul în cadrul departamentului în care lucrează şi să poată ajuta la editarea unor cărţi electronice. Să ne rugăm pentru eficienţa în toate slujbele conexe care susţin traducerea Scripturii în această parte a lumii.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Brunei Malay, Brunei
După calendarul lunar, în luna august ne rugăm pentru poporul Brunei Malay din Brunei, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia tradusă în limba lor. Să ne rugăm ca Domnul să creeze o foame de adevăr spiritual în acest popor. Să ne rugăm ca ei să renunțe la practicile islamului și să-L urmeze pe Isus. Să ne rugăm ca Domnul să scoată lucrători care să traducă Scriptura în limba lor deoarece nu au niciun fragment disponibil și nicio altă resursă biblică.

Promovarea traducerii Bibliei în biserici: Bangladesh
Conexiuni Bangladesh tocmai a finalizat facilitarea unui curs de instruire online, inspirat din și despre viața unui traducător al Bibliei. Cursul a fost o modalitate bună de a promova traducerea Bibliei în țară. Să-L lăudăm pe Dumnezeu pentru harul Său în dezvoltarea acestui tip de parteneriat. Să ne rugăm pentru mai multe oportunități de parteneriat cu bisericile din Bangladesh.

Instruire pentru a relaționa bine cu bisericile: Republica Centrafricană
Personalul ACATBA dorește să dezvolte o strategie de a colabora bine cu bisericile din Republica Centrafricană pentru a spori implicarea în traducerea Bibliei. Cu sprijinul altor organizații ale Alianței Globale Wycliffe au planificat ca cineva din Wycliffe Togo să conducă un atelier de instruire. Din cauza pandemiei COVID-19 acesta nu a putut avea loc. Să-I cerem lui Dumnezeu să ofere tot ceea ce este necesar pentru a organiza acest atelier de îndată ce restricțiile guvernului sunt ridicate.

Construirea relațiilor cu primul ministru: Tonga
Maxy Koloamatangi, directorul executiv al organizației Misiunile Wycliffe Tonga (WTM), împreună cu președintele bordului de conducere și vicepreședintele, i-au prezentat primului ministru Tonga Evangheliile după Matei, Marcu, Luca și Ioan în limba Niuafo. Să-L lăudăm pe Domnul pentru oportunitatea de a se întâlnii cu primul ministru care a avut loc pe 23 martie. El a fost încurajat și i-a asigurat de sprijinul guvernului său. Să ne rugăm ca această relație între guvern și WTM să fie întărită în încredere și încurajare reciprocă.

Provocări de finanțare: America Latină
PM Internațional (PMI) raportează că bisericile din America Latină se luptă să mențină finanțarea misiunilor, deoarece:
• Multe țări din America Latină s-au confruntat cu crize economice și devalorizarea monedei lor înainte de pandemia COVID-19.
• Membrii bisericilor și bisericile au venituri reduse.
• Bisericile nu au posibilitatea de a face colecta în mod fizic.
Pe măsură ce trece prin această perioadă, PMI cere rugăciune pentru:
• Bisericile să experimenteze credincioșia lui Dumnezeu și să fie ferme în angajamentul lor de a-și sprijini personalul din alte țări.
• Bisericile să aibă o viziune reînnoită pentru a trimite mai mult personal oamenilor care au avut puțină expunere sau deloc la Evanghelie, având încredere în El că poartă de grijă.
• Înțelepciunea de a ajuta bisericile în acest timp provocator.
• Înțelepciune și asigurare pentru personal: pentru cei blocați în țările închise; pentru vize de călătorie și zboruri pentru întoarcerea acasă; pentru răbdare și timp pentru cei care doresc să meargă în țările lor de slujire.
• PMI să experimenteze grija lui Dumnezeu, știind că „cei care se tem de El nu duc lipsă de nimic”.

Să-L lăudăm pe Dumnezeu pentru voluntari: Malaezia
Dumnezeu are grijă de lucrarea Sa în diverse moduri prin oameni. Să-L lăudăm pe Dumnezeu pentru mulți voluntari care ajută cu timpul și talentele lor. Unul dintre voluntarii cu Wycliffe Malaysia este un arhitect care ajută la renovarea biroului. Renovarea este în prezent oprită, deoarece liderii lucrează cu arhitectul pentru a rezolva unele modificări ale planului de construcție. Să ne rugăm pentru înțelepciune și discernământ în timp ce iau decizii cu privire la aceste modificări.

Sursa: Wyclliffe România