Current track

Title

Artist

Background

Jurnal de rugăciune: Rugăciune pentru lucrarea globală

Written by on octombrie 30, 2020

Buletinul de rugăciune Wycliffe România

30 octombrie – 5 noiembrie 2020

Zece zile de rugăciune concentrată: Global

Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru latinoamericani din organizațiile Wycliffe Global Alliance, care au participat la inițiativa de rugăciune globală 10 Days 2020 în perioada 19-28 septembrie. S-au alăturat oamenilor din diferite medii lingvistice pe Zoom pentru a participa la 240 de ore neîntrerupte de pocăință personală, mijlocire pentru popoare neatinse și revenirea Mântuitorului. Au fost de asemenea și rugăciuni pentru traducerea Bibliei și a problemelor indigene. Patru mii de persoane s-au înscris în camera de rugăciune. Aproape 100.000 au participat la un eveniment față în față, The Return (SUA), și peste 10 milioane de persoane au participat prin intermediul televiziunii și al rețelelor sociale. Mulțumim lui Dumnezeu pentru această strigare globală, pentru mărturiile și rapoartele pozitive primite deja și că această inițiativă a contribuit la încurajarea mișcărilor de rugăciune în țările din America Latină.

 

Oferind și primind cu generozitate: Kenya

Personalul Traducerea Bibliei și Alfabetizare (BTL) îl laudă pe Dumnezeu pentru protecția Sa generoasă în timpul pandemiei. Niciunul dintre membrii personalului sau membri ai familiilor lor, din Kenya, nu au fost spitalizați din cauza COVID-19. Mulțumiți lui Dumnezeu că a trimis și fonduri financiare pentru proiecte pentru următorul an fiscal care a început la 1 octombrie. BTL a folosit o zeciuială din fondurile strânse la nivel local pentru a sprijini activitățile de sensibilizare ale altor misiuni creștine și ale organizațiilor similare din Kenya. Aceasta include sprijinirea misiunilor Uniunilor Creștine Universitare în comunități în care Evanghelia nu a fost prezentată. Rugați-vă ca multe vieți să fie transformate pe măsură ce acești bani sunt folosiți pentru a împărtăși Evanghelia.

 

Pășind cu credință: Rusia

O biserică rusă a fost chemată de Dumnezeu să fie implicată în grupul lingvistic din Tyvan situat în Rusia și Mongolia prin rugăciune și finanțare. Vor să finanțeze integral nevoile financiare rămase ale acestui proiect, care este de 10 ori bugetul anual al bisericii! Se estimează că traducerea Bibliei va fi finalizată în doi, trei ani. Wycliffe Rusia este foarte încurajată de dorința acestei biserici de a păși cu credință și de a privi la Dumnezeu să facă imposibilul. Cereți lui Dumnezeu binecuvântarea Sa mare și asigurarea tuturor fondurilor și a altor resurse necesare.

 

Parteneriat credincios: Bangladesh, Singapore

Organizația Alianței Connections Bangladesh a venit alături de cinci comunități lingvistice din Bangladesh pentru a ajuta la traducerea materialelor Scriptura în folosință pentru copii prin proiectul Sotri *. Prin harul lui Dumnezeu, materialele acestea pentru copii sunt acum finalizate și disponibile online. Lăudați-l pe Dumnezeu pentru parteneriatul financiar al Wycliffe Singapore în acest proiect. Acum există cereri de a lucra în alte patru limbi. Rugați-vă în continuare pentru înțelepciune, resurse și parteneri pentru acest proiect.

* Sotri este un pseudonim

 

Muncă virtuală și nevoi: Thailanda

Majoritatea proiectelor existente ale Fundației Thai Wycliffe primesc un sprijin financiar generos din partea organizațiilor Alianței din alte țări. Cereți-i lui Dumnezeu ca bunătatea Sa să fie peste aceste proiecte și să poată continue în mijlocul provocărilor de COVID. Rugați-vă pentru creativitate, înțelepciune și călăuzire pentru traducătorii și personalul thailandez, în timp ce aceștia lucrează online în timpul pandemiei și să se încreadă în grija lui Dumnezeu. Rugați-vă și pentru misionarii care au fost nevoiți să se întoarcă în propriile țări și care lucrează virtual alături de colegii lor thailandezi. Roagă-l pe Domnul să le încurajeze credința și să le dea răbdare în acest timp de așteptare. Roagă-te ca Domnul să le permită să se întoarcă în Thailanda și să asigure costul călătoriei lor de întoarcere.

 

Ajutați de pacea lui Dumnezeu: Papua Noua Guinee și Tonga

Lăudați-l pe Domnul pentru angajamentul a doi dintre slujitorii săi care au rămas fideli în ciuda eșecurilor și provocărilor. Lupe Lui a slujit cu generozitate în Asociația de Traducere a Bibliei din Papua Noua Guinee (PNGBTA) din noiembrie 2017. Ea a fost trimisă de Misiunile Wycliffe Tonga să lucreze cu PNGBTA pe un mandat de trei ani, care se va încheia în noiembrie. În decembrie 2019, Lupe s-a căsătorit cu Mosese Lui. Cuplul proaspăt căsătorit a fost de acord ca Mosese să continue să lucreze în Noua Zeelandă, în timp ce Lupe își încheie angajamentul de trei ani cu PNGBTA. Plănuiau să fie împreună în iulie, dar aceste planuri au fost întrerupte din cauza pandemiei. Lăudați-l pe Domnul pentru harul și pacea Sa care i-au călăuzit în aceste luni de separare. Rugați-vă pentru ca restricțiile de călătorie să fie flexibile, astfel încât cei doi să se poată reuni când Lupe își începe un an sabatic în noiembrie.

 

Pace și bunătate în una singură: Asia spre Europa, Europa spre Africa

Simon Wan, directorul zonei Asia-Pacific al Alianței Globale Wycliffe, împreună cu echipa sa de conducere, au inițiat o întâlnire comună de rugăciune pe Zoom cu echipa de conducere din zona Europei. O dată pe lună se întâlnesc împreună pentru a împărtăși din Cuvântul lui Dumnezeu, ascultă preocupările liderilor din zonă și apoi se împart pentru a se ruga în grupuri mici. Ce binecuvântare a fost pentru fiecare membru al personalului din zonă! Recent, Hannes Weismann, directorul organizațiilor europene din Alianță, a contactat conducerea zonei Africa. Acum personalul din zona Europei și din zona Africii au început împreună întâlniri lunare de rugăciune pe Zoom. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru pacea și binecuvântările Sale care abundă în aceste vremuri de rugăciune și pentru generozitatea care se exprimă prin dăruirea și primirea reciprocă în aceste regiuni diferite.

SURSA | Wycliffe Romania