Current track

Title

Artist

Background

Jurnal de Rugăciune: Rugăciune pentru popoare fără Biblie din Kutai, Indonezia

Written by on septembrie 4, 2020

În perioada, 3-9 septembrie 2020, te invităm să fii misionar prin rugăciune. Susține Misionarii Români antrenați în lărgirea Împărăției Evangheliei până la Marginile Pământului. Marea Trimitere este o chemare pentru fiecare, indiferent de națiunea, locul, rolul pe care îl avem în această lume. Rugăciunea este puterea care mișcă munții atunci când suntem uniți pentru această cauză. Notați-vă această listă de motive și răspândiți puterea Evangheliei prin rugăciune!

Rugăciune pentru pace
Să ne rugăm pentru poporul Ale din Etiopia în care slujește Luminița Prisecaru. De două luni este în conflict cu un popor vecin. Situația s-a agravat în ultimele zile, au fost arse case și noaptea au fost lupte. De asemenea, un sat din poporul Patep din Papua Noua Guinee în care slujește familia Dumitriu a fost atacat de un popor vecin. Familia Dumitriu se află în prezent în România, dar Luminița este acolo în zona de conflict. Să ne rugăm pentru protecția ei. Să ne rugăm pentru pace, și ca Domnul să oprească lucrarea celui rău!

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Kutai, Indonezia
După calendarul lunar, în luna septembrie ne rugăm pentru poporul Kutai din Indonezia, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia tradusă în limba lor. Să ne rugăm ca oamenii din poporul Kutai să renunțe la a căuta protecție împotriva spiritelor prin magie. Să ne rugăm ca ei să cunoască adevărata credință în Isus Hristos, care dă viața veșnică. Să ne rugăm ca ei să descopere adevărul primind Biblia în limba lor.

Slujire și împărtășire: global
Să-L lăudăm pe Domnul pentru slujirea și schimbul de resurse, abilități și cunoștințe între organizațiile Alianței Globale Wycliffe din întreaga lume în mișcarea de traducere a Bibliei. Relațiile și parteneriatele au fost încurajate și consolidate prin încurajare reciprocă. Multe vieți au fost atinse și întărite prin această slujire și împărtășire. 1 Petru 4:10 și 11b spune: „Ca nişte buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi  să slujească altora după darul pe care l-a primit… Dacă slujeşte cineva, să slujească după puterea pe care i-o dă Dumnezeu, pentru ca în toate lucrurile să fie slăvit Dumnezeu prin Isus Hristos, ale căruia sunt slava şi puterea în vecii vecilor.” Să ne rugăm ca acest spirit de slujire și împărtășire să continue să crească printre toate organizațiile Alianței.

Oferirea de suport aviatic: Indonezia
Yayasan Jasa Aviasi Indonesia (YAJASI) este o organizație a Alianței Globale Wycliffe înființată în 1993 în Papua, Indonezia. YAJASI oferă servicii de aviație pentru organizațiile din mișcarea de traducere a Bibliei pentru a ajunge în zone din Indonezia unde transportul pe uscat și pe mare este dificil. YAJASI colaborează, de asemenea, cu guvernul indonezian pentru a oferi zboruri sigure, în timp util și accesibile pentru personalul implicat în proiecte guvernamentale care au nevoie de călătorii aeriene. Să ne rugăm pentru protecție și înțelepciune pentru echipa YAJASI, deoarece susțin traducerea Bibliei și organizațiile partenere pentru a vedea Cuvântul lui Dumnezeu dus în zone izolate din Indonezia. Să cerem harul Domnului în timp ce aceștia colaborează cu guvernul, bisericile și organizațiile.

Suport tehnic de peste 70 de ani: Statele Unite
JAARS participă la mișcarea mondială de traducere a Bibliei, asistând cu soluții adecvate la nivel local și durabile în transport și tehnologie. JAARS lucrează împreună cu parteneri în traducerea Bibliei oferind servicii de aviație și transport, internet și tehnologii de comunicații, servicii media și instruire aferentă. Pandemia de coronavirus a limitat capacitatea JAARS în a ajuta organizațiile cu instruire și servicii. Să ne rugăm pentru înțelepciune pentru conducerea JAARS pentru a ști când să reia unele dintre serviciile care au fost suspendate temporar din cauza COVID-19.

MissionAssist: Marea Britanie
MissionAssist este o organizație a Alianței Globale Wycliffe care oferă servicii de specialitate oamenilor trimiși de biserici pentru a sluji în misiunea creștină. Aceste servicii variază de la practic la administrativ și academic. Totul este făcut de voluntari care lucrează de acasă. Sute de voluntari s-au alăturat rețelei oferindu-și timpul, abilitățile și resursele financiare pentru a servi în misiuni la nivel mondial. Să-L lăudăm pe Dumnezeu pentru MissionAssist și toți voluntarii care slujesc. Să ne rugăm pentru liderii MissionAssist să umble îndeaproape cu Dumnezeu și să-I urmeze în permanență conducerea. Să-L rugăm pe Dumnezeu să ofere suficienți voluntari echipați cu abilitățile necesare care să-L glorifice în tot ceea ce fac.

În mare nevoie de „servicii de specialitate”: Etiopia
Wycliffe Etiopia are o mare nevoie de voluntari și ajutor de la alte organizații din Alianța Globală Wycliffe. Expertiza și instruirea sunt necesare în următoarele domenii: implicarea bisericii, finanțare, alfabetizare, traducerea Bibliei și diverse abilități tehnice, precum tipărirea și IT. Să-L rugăm pe Dumnezeu să ajute la conectarea personalului Wycliffe din Etiopia cu oameni care pot oferi instruire în domeniile în care este nevoie de expertiză în plus. Să ne rugăm ca personalul Wycliffe Etiopia să aibă legături bune cu alte organizații ale Alianței. Să ne rugăm pentru oportunități de a împărtăși abilitățile pe care le au cu alte organizații ale Alianței pentru ca mișcarea de traducere a Bibliei să înainteze.

Sursa: Wycliffe România