Current track

Title

Artist

Background

Jurnal de Rugăciune: Rugăciune pentru popoare fără Biblie din Pashayi, Afganistan

Written by on octombrie 2, 2020

Cum trăiești fiecare zi cu Dumnezeu? Cum începi fiecare zi din viața ta în această perioadă unică? Îți faci tu timp pentru Cuvântul lui Dumnezeu? Te inspiri din promisiunile și binecuvântările Scripturii? Există popoare la care încă acest Cuvânt vindecător pentru minte, trup și suflet încă nu a ajuns. În perioada, 1-7 octombrie 2020, te provocăm să fii misionari prin rugăciune. Desfată-te în fiecare zi în citirea și meditarea la Cuvântul lui Dumnezeu, și mijlocește prin rugăciune pentru cei care se confruntă cu aceleași bătălii spirituale, dar nu au acest suport intelectual, spiritual și emoțional în formă scrisă. Fii misionar prin rugăciune! Roagă-te pentru popoarele neatinse de Evanghelie și contribuie la lărgirea Împărăției Lui împreună cu misionarii Wycliffe.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Pashayi, Afganistan
După calendarul lunar, în luna octombrie ne rugăm pentru poporul Pashayi din Afganistan, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia tradusă în limba lor. Să ne rugăm ca Domnul să mântuiască și să ridice lideri Pashayi care să predice Evanghelia acestui popor. Să ne rugăm ca proiectul de traducere a Bibliei să înceapă în limba lor și ca Domnul să trimită misionari la acest popor. Să ne rugăm ca legea din Afganistan, care acum interzice orice activitate creștină în țară, să fie schimbată.

Reîntoarcerea pe câmpul de misiune: familia Dumitriu
Mihai și Hajni Dumitriu se pregătesc să se întoarcă în Papua Noua Guinee pentru a continua misiunea în poporul Patep prin Promovarea Folosirii Scripturii. Datorită unor probleme de sănătate plecarea nu va mai fi posibilă pe 11 octombrie așa cum a fost planificată. Rugați-vă pentru sănătatea lor, să poată depăși orice obstacole legate de pandemia Covid-19 și zborurile să nu se anuleze, pentru ca să poată pleca la timpul planificat de Dumnezeu.

Promovare pentru parteneriat: Taiwan
Să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru videoclipurile promoționale finalizate pentru Wycliffe Taiwan, care au avut premiera în august. Să ne rugăm pentru înțelepciune și călăuzire în timp ce folosesc aceste videoclipuri pentru a intra în legătură cu bisericile și alți parteneri în slujire. Să ne rugăm ca aceste videoclipuri să-L arate pe Domnul multor oameni, pentru slava și lauda Lui. Vizualizați și distribuiți aceste videoclipuri aici: Pași, Privind spre viitor și Cel care are urechi de auzit.

Parteneriat în moduri practice: Papua Noua Guinee
Să-L lăudăm pe Domnul pentru parteneriatul dintre Biserica Anglicană din provincia Oro și Asociația de Traducere a Bibliei din Papua Noua Guinee (PNGBTA). Biserica a oferit o casă pentru ca PNGBTA să o poată folosi ca birou și pentru găzduirea personalului. Acest birou va juca un rol semnificativ în slujirea și încurajarea celor opt echipe de traducere a Bibliei pe care PNGBTA le administrează în provincie. Să ne rugăm pentru binecuvântările lui Dumnezeu pe măsură ce oamenii vin să sărbătorească împreună și marchează deschiderea biroului pe 30 octombrie. Să ne rugăm ca Duhul Sfânt să stârnească inima oamenilor din alte confesiuni bisericești, a oamenilor de afaceri și a guvernului provincial pentru a sprijini mișcarea de traducere a Bibliei din provincie.

Traducere nouă: Camerun
Să-L lăudăm pe Dumnezeu că membrii comunității lingvistice Pol au contactat personalul Asociației de traducere a Bibliei și alfabetizare din Camerun (CABTAL) în 2019 pentru a începe un proiect de traducere. De atunci s-a format un comitet inter-bisericesc (ICC) pentru a dezvolta strategii și alte planuri practice care trebuie să fie pregătite înainte ca traducerea să poată începe. Să ne rugăm pentru:

• Unitate între toți cei care slujesc în comitet. Să-I cerem Domnului să-i îndrume și să le dea înțelepciune.
• Pregătirile practice care trebuie făcute, inclusiv procesele juridice și administrative și finalizarea acordurilor privind responsabilitățile locale.
• Parteneriate bune și surse de finanțare pentru proiect.

Noi membri ai bordului: global
Să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru membrii bordului care slujesc Alianța Globală Wycliffe și organizațiile Alianței. Acești bărbați și femei joacă un rol vital în conducerea și susținerea mișcării de traducere a Bibliei în întreaga lume. Mai multe organizații, inclusiv Alianța, caută noi membri pentru bordul lor de conducere. Să ne rugăm pentru cei responsabili de a conduce aceste căutări. Să-L rugăm pe Dumnezeu să-i îndrume către oamenii pe care i-a chemat deja să slujească.

Luna rugăciunii: Ungaria
Rugați-vă pentru Wycliffe Ungaria și planurile pentru o lună de rugăciune începând cu jumătatea lunii octombrie și terminând cu Ziua Mondială de Rugăciune din 11 noiembrie. Scopul este de a angaja cât mai multe biserici și persoane să se asocieze în rugăciune pentru mișcarea de traducere a Bibliei. Participarea la rugăciune împreună este o provocare în acest timp de distanțare socială. Să-I cerem lui Dumnezeu modalități creative de a se ruga împreună fără a se întâlni în persoană. Această inițiativă face parte din mișcarea pentru Anul Bibliei 2020.

Sursa: Wycliffe România