Current track

Title

Artist

Background

Jurnal de rugăciune Wycliffe România: Rugăciune pentru ca lucrarea Evangheliei să înainteze

Written by on iulie 4, 2020

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Luri, Iran
După calendarul lunar, în luna iulie ne rugăm pentru poporul Luri din Iran, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia tradusă în limba lor. Rugați-vă pentru credincioșii iranieni ca să se asigure că oamenii din poporul Luri au șansa să audă despre Domnul Isus. Rugați-vă ca neajunsurile islamului să devină evidente pentru ei și să-L îmbrățișeze pe Domnul. Rugați-vă ca în curând să aibă acces la înregistrări cu Biblia și emisiuni radio în limba lor care să-i conducă la Bunul Păstor.

Creștere spirituală în așteptare: global
Rugați-vă pentru bărbați, femei și organizații pe care Dumnezeu îi cheamă pentru mișcarea de traducere a Bibliei la nivel mondial în cursul anului 2020. Domnul secerișului (Matei 9:38) încă mai cheamă persoane și organizații pentru a sluji cu Alianța Globală Wycliffe. Chiar și în această perioadă incertă, mulți Îl așteaptă pe Dumnezeu să-i călăuzească cum și când să meargă înainte. Cereți-I lui Dumnezeu să-i întărească în Cuvântul Său și rugăciune în timp ce ei așteaptă voia Lui. Rugați-vă să primească noi puteri (Isaia 40:31). Cereți-I lui Dumnezeu să-i transforme și mai mult în asemănarea cu Isus, pe măsură ce El îi pregătește pentru slujirea în traducerea Bibliei.

Întoarcere de la idoli la Dumnezeu: Papua Noua Guinee
Julie, o instructoare de povestire orală a Bibliei din satul Maiwala din Papua Noua Guinee pregătea masa pentru familia ei. Era singură în bucătăria ei în aer liber. În timp ce gătea, a profitat de ocazie pentru a exersa povestirea Bibliei despre vițelul de aur din Exodul 32. Un tânăr care trecea pe lângă ea a auzit-o și a fost atât de fascinat încât s-a oprit și a ascultat în liniște. Apoi a ieșit de unde stătea și a rugat-o pe Julie să repete povestea. Acest tânăr se închina la idoli și a fost profund atins de poveste. A rugat-o pe Julie să se roage pentru el și ea s-a rugat. El a crezut în Isus Hristos și a devenit urmașul Lui. Lăudați-L pe Domnul pentru puterea Cuvântului lui Dumnezeu rostit. Traducerea Noului Testament Maiwala este în desfășurare.

Relații consolidate: Kenya
Lăudați-L pe Dumnezeu pentru finalizarea cu succes a verificărilor finale ale Noului Testament Ilchamus, în ciuda pandemiei COVID-19. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru entuziasmul oamenilor Ilchamus de a avea Scriptura în limba lor. Managerul proiectului Ilchamus spune că traducerea Bibliei în limba lor a îmbunătățit relațiile dintre oameni din diferite denominații în cadrul comunității. Rugați-vă ca aceste relații să fie susținute. Rugați-vă pentru înțelegere în timp ce oamenii din comunitate citesc versiunea de testare a Noului Testament.

Cuvintele lui Isus aduc schimbare: Peru
Diomi este un fermier care lucrează și la traducerea Noului Testament în limba sa, Sihuas Quechua. Într-o zi ploioasă în zonele înalte din Peru, din cauza vremii era imposibil să lucreze pe terenurile sale. Diomi a profitat de timp pentru a verifica traducerea cărții Coloseni cu cumnatul său, Rómulo. În timp ce Diomi a citit, Rómulo s-a concentrat pe îndemnul lui Pavel: „Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele şi nu ţineţi necaz pe ele.” Rómulo i-a reamintit lui Diomi despre modul în care oamenii din orașul lor s-au comportat înaintea de a vedea videoclipul Luca în limba Quechua. El a subliniat cum s-a schimbat viața de familie de atunci pentru oamenii din Sihuas. El a amintit că atunci când oamenii au urmărit videoclipul și l-au văzut pe Isus dând învățături, s-au identificat îndeaproape cu urmașii Săi. Atinși profund de sacrificiul lui Isus, ei au început să-L urmeze pe Dumnezeu cu sinceritate cu viața lor. Rugați-vă ca o astfel de transformare să continue în viața oamenilor din Sihuas Quechua acum când Cuvântul lui Dumnezeu vine la ei în limba lor.

Protecție și transformare pentru CABTAL: Camerun
Lăudați-L pe Dumnezeu pentru puterea și capacitatea pe care i-a dat-o personalului CABTAL, deoarece acestea continuă să slujească, în ciuda provocărilor pandemiei și nesiguranței din țară. Personalul CABTAL a tradus și distribuit materiale informative COVID în 66 de limbi în Camerun. Cereți-I lui Dumnezeu să-i protejeze pe toți membrii personalului în timp ce își îndeplinesc sarcinile în contextul pandemiei COVID-19. Rugați-vă să aducă o pace durabilă în Camerun, în special în locurile în care tensiunile afectează încă activitatea CABTAL. Rugați-vă ca contribuția CABTAL în răspunsul național împotriva pandemiei COVID 19 să dea roade și să împuternicească oamenii să facă alegeri care să protejeze viețile.

Bunătatea duce la vieți transformate: Polonia / Slovacia
BSM, Wycliffe Polonia, este implicată activ cu romii din satele mici din Slovacia. Multe case de romi sunt mici și au nevoie de reparații. Wycliffe Polonia ajută la reconstrucția caselor și oferă alte lucruri necesare, inclusiv mașini de spălat, jucării pentru copii și chiar biciclete pentru copii. În timp ce arată dragostea lui Dumnezeu în moduri practice, ei vestesc și Cuvântul lui Dumnezeu prin evanghelizare în aer liber. Mulți romi participă acum la slujbele de închinare săptămânală. Mulți se roagă și citesc Scripturile în limba lor acasă în timpul pandemiei coronavirus. Oamenii se luptă mai puțin între ei și alcoolismul scade în aceste sate. Lăudați-L pe Dumnezeu și rugați-vă ca viețile romilor să fie transformate în continuare prin puterea Cuvântului lui Dumnezeu și prin dragostea și bunătatea oamenilor lui Dumnezeu.

Sursa: Wycliffe România