Current track

Title

Artist

Background

Liderii comuniști din China se tem că populația creștină ar putea ajunge la 300 de milioane până în 2030

Written by on februarie 1, 2021

Liderii comuniști au fost speriați de posibilitatea comunității creștine chineze care ar putea ajunge la 300 de milioane de oameni până în 2030, întrucât se tem că „vor trebui să împartă puterea” pe măsură ce Biserica crește în mărime și influență, potrivit lui Ron Boyd-MacMillan.
Boyd-MacMillan, director al Strategic Research la centrul creștin caritabil Open Doors, a declarat pentru Express UK că Partidul Comunist Chinez, condus de președintele Xi Jinping, devine din ce în ce mai îngrijorat de creșterea populației creștine și ca urmare, va lua măsuri aspre în privința religiei.
„Credem că dovezile cu privire la motivul pentru care Biserica Chineză este atât de vizată este că liderii sunt speriați de dimensiunea Bisericii și de creșterea ei”, a spus Boyd-MacMillan.
„Și dacă aceasta va crește în același ritm pe care îl are încă din 1980, asta înseamnând între 7 [la sută] și 8 la sută pe an, atunci vom avea, până în 2030, un grup impresionant de 300 de milioane de oameni. Și, știți, conducerea chineză, chiar face planuri pe termen lung, adică, planul lor economic merge până în 2049, așa că asta îi deranjează. Pentru că eu cred că dacă Biserica continuă să crească așa, atunci vor trebui să împartă puterea.”
Open Doors clasează China pe locul 17 în Lista mondială de supraveghere din 50 de țări în care creștinii sunt cei mai persecutați. Organizația observă că, în timp ce Biserica se bucură de „o creștere puternică”, viața unui creștin este oricum, dar nu simplă.

Politica de „Sinicizing” a Bisericii – sau fuzionarea cu identitatea chineză – este pusă în aplicare în întreaga țară, întrucât PCC se bazează puternic pe identitatea culturală chineză pentru a rămâne la putere și fac acest lucru prin limitarea oricărui lucru perceput ca o amenințare la adresa controlului său asupra societății.

Bisericile sunt monitorizate și închise în întreaga țară, fie că sunt subterane sau parte a Three-Self Patriotic Movement, biserica protestantă este oficial sancționată în China. Guvernul a impus, de asemenea, o interdicție privind vânzarea online de Biblii.

citeste si mai mult: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1734638816694551&id=100004453486819