Current track

Title

Artist

Background

MALI | o misionară elvețiană a fost executată de către răpitorii săi

Written by on octombrie 12, 2020

După ce a fost răpita de două ori, misionara elvețiană Béatrice Stockli a fost executată în urmă cu aproximativ o lună. Consilierul federal Ignazio Cassis a confirmat informația și și-a exprimat consternarea.

Misionară la Timbuktu de la sfârșitul anilor 90, Béatrice Stöckli fusese reținută din 2016 de Al Qaeda în Maghreb. A fost ucisă de membrii organizației teroriste islamiste Jama’at Nasr al-Islam wal Muslim (JNIM).

„Cu mare tristețe am aflat de moartea concetățeanului nostru”, a spus șeful FDFA Ignazio Cassis într-o scurtă declarație. Ministrul Afacerilor Externe a condamnat acest act crud și și-a exprimat „cele mai sincere condoleanțe rudelor victimei”.

Executată pentru refuzul de a-și nega credința?

Béatrice Stockli fusese răpită prima dată în aceeași regiune din Mali în anul 2012. Datorită Burkina Faso, care au negociat eliberarea acesteia, ea a fost eliberată, dar a ales să se întoarcă pentru a-și continua misiunea cu oamenii din Timbuktu.

A refuzat misionara elvețiană să-și nege credința creștină chiar cu prețul vieții ei? Ipoteza pare plauzibilă, chiar dacă lipsesc informațiile care să le confirme în acest lucru.

SURSA | EVANGELIQUES.info