Current track

Title

Artist

Background

Mana de luni: Credința poate forma o protecție împotriva fricii

Written by on noiembrie 3, 2020

CBMC International

2 noiembrie

Niște prieteni de-ai noștri s-au aflat în mijlocul unei lupte acerbe pentru a menține deschise ușile afacerii lor. Problemele lor erau suficient de grave încât se gândeau chiar la faliment. După ce au căutat sfaturi în diverse surse și și-au cântărit opțiunile, ei au ales, cu rugăciune, să meargă înainte.

În momentul în care au început să experimenteze o oarecare măsură de succes, consecințele pandemiei de coronavirus le-a devastat industria și au adus acele câteva oportunități de viitor la un sfârșit brusc și neașteptat. Frica și panica i-au copleșit. Instruirea și experiența lor nu îi pregătiseră pentru acest nou obstacol.

Poate dumneavoastră sau organizația dumneavoastră v-ați confruntat cu provocări similare. Pentru majoritatea dintre noi, încetarea activităților și restricțiile din întreaga lume au provocat greutăți diferite de ceea ce am știut până acum. Când a început anul 2020, cine și-ar fi putut imagina cum se va desfășura el?

Chiar și în vremuri normale, fără impactul unei pandemii globale nemaiîntâlnite, mulți proprietari de întreprinderi mici trăiesc la limită, pe o muchie foarte subțire. Acest lucru este valabil mai ales pentru societățile care se află încă în stadiul de început. Se prea poate ca profitul să vină în viitor, dar la început, operațiunile sunt strict de zi de zi. Astfel, atunci când criza se ivește, este ușor – și deloc neobișnuit – ca liderii să paralizeze de frică.

Întrebările pe care mulți dintre noi le adresăm în astfel de perioade includ: „Ce vom face acum? Este ceva ce putem face?” Puși în fața unor circumstanțe atât de sumbre, este dificil să rămânem ancorați în credință și să continuăm să credem că în ciuda dificultăților Dumnezeu are un plan. Ne-a abandonat El?

În astfel de momente se descoperă autenticitatea credinței noastre. Și nu exită o sursă mai mare de speranță decât să ne întoarcem la promisiunile din Scriptură. Apostolul Petru nu scria despre o pandemie, dar a oferit aceste asigurări ucenicilor lui Isus Hristos care trec prin dificultăți numeroase:

În ea voi vă bucuraţi mult, măcar că acum, dacă trebuie, sunteţi întristaţi pentru puţină vreme prin felurite încercări, pentru ca încercarea credinţei voastre, cu mult mai scumpă decât aurul care piere şi care totuşi este încercat prin foc, să aibă ca urmare lauda , slava şi cinstea.” (1 Petru 1:6-7)

Apoi el scrie: „Preaiubiţilor, nu vă miraţi de încercarea de foc din mijlocul vostru, care a venit peste voi ca să vă încerce, ca de ceva ciudat, care a dat peste voi, dimpotrivă, bucuraţi-vă, întrucât aveţi parte de patimile lui Hristos, ca să vă bucuraţi şi să vă veseliţi şi la arătarea slavei Lui.” (1 Petru 4: 12-13)

Viața de credință – fiind incluse aici și activitățile de zi cu zi din lumea afacerilor și cea profesională – este una a încrederii în Dumnezeu, în direcția și asigurarea Sa, chiar și atunci când simțul realității pare să spună altceva. Nouă ni se spune că frica de viitor trebuie înlocuită cu o frică sănătoasă – teama respectoasă față de Dumnezeu care a rânduit munca și dorește ca noi să îi servim ca ambasadori ai Săi la locul de muncă.

Așa cum Proverbe 19:23 ne învață, „Frica de Domnul duce la viaţă, şi cel ce o are petrece noaptea sătul, fără să fie cercetat de nenorocire”. Atunci când dezastrul se întrezărește doar o singură frică – frica de Dumnezeu – merită îmbrățișată. De multe ori de-a lungul carierei mele, supunerea față de Dumnezeu mi-a adus mai de grabă pace decât panică.  Deoarece avem asigurarea Lui: „Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoşti.” (Ieremia 33:3)

Dacă ne încredem doar în Dumnezeu în momentele în care nu avem răspunsuri, la El vom găsi cele mai bune răspunsuri.

Autor: Rick Boxx