Current track

Title

Artist

Background

Mana de luni: Depășind împreună vremurile grele

Written by on iulie 14, 2020

CBMC INTERNATIONAL

13 Iulie 2020

Probabil și dumneavoastră vă puteți raporta la ceea ce eu numesc „vremuri grele”. Cea mai mare parte a vieții nu este doar lapte și miere, așa cum ne-am dori. Cu toții trecem prin perioade în care sentimentul nostru principal este nemulțumirea și ne dorim ca viața să fie mai confortabilă și mai puțin stresantă. Mulți oameni se comportă ca și cum totul este minunat, dar în realitate circumstanțele lor sunt altele.

Acești indivizi afișează de obicei o altă față, ei nu își spun amploarea problemelor și frământărilor nici măcar celor mai apropiați. Ei se comportă ca și cum dacă își ascund problemele acestea vor dispărea. Ați experimentat vreodată acest lucru? Mă pot considera fericit pentru că am prieteni apropiați în care să pot avea încredere indiferent de ce îmi aruncă viața în față. Multe dintre afacerile din ziua de azi îmi provoacă mult stres, astfel este bine să am aproape câțiva oameni de afaceri creștini pe care mă pot baza, atât pentru a-i asculta cât și pentru a oferi sfaturi înțelepte.

Implicarea mea în CBMC a reprezentat o resursă minunată de-a lungul celor 33 de ani. A fost bine să mă aflu în preajma altor persoane care se pot identifica cu aceste încercări și provocări obisnuite ale vieții. Fiind înconjurat de oameni cu o astfel de înțelepciune am avut puterea de a  persevera prin încercările înflăcărate ale antreprenoriatului și de a nu ceda în fața dușmanului.

Unul dintre versetele mele preferate din Biblie este Eclesiastul 4:12, care spune Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă, și funia împletită în trei nu se rupe ușor”.  Viața funcționează cel mai bine atunci când este jucată ca sport de echipă! Eu am fost implicat în sporturile de echipă aproape întreaga-mi viață. Atunci când o echipă joacă împreună, fără vreo preocupare pentru prestația și gloria individuală, are loc un fenomen sinergic. Atât în sport cât și în viață există un sentiment unic de satisfacție asociat cu victoriile echipei – și chiar cu înfrângerile ei.

În cadrul afacerilor munca în echipă poate avea rezultate similare. Și atunci când munca este realizată împreună cu frați de credință în Isus Hristos, putem experimenta o victorie mult mai dulce. Putem astfel să sărbătorim nu doar realizările personale, ci și bucuria de a lucra împreună în echipă, având la dispoziție abilitățile și talentele noastre diferite pentru a ne atinge țelul sau misiunea comună.

Mi-am amintit de un pasaj , Luca 24: 31-32, care descrie doi ucenici mergând și vorbind cu Isus – imediat după moartea, îngroparea și învierea Lui – pe drumul spre Emaus, fără să își dea seama că El este Domnul. La sfârșitul acestei scene, Isus frânge pâinea cu ei și apoi dispare.  Este scris, “Atunci li s-au deschis ochii și L-au cunoscut, dar El s-a făcut nevăzut dinaintea lor. Și au zis unul către altul: Nu ne ardea inima în noi, când ne vorbea pe drum și ne deschidea Scripturile?“

Cu Duhul Sfânt locuind în toți cei care îl urmează pe Hristos, și noi putem avea acea inimă și minte care ard pe măsură ce suferim încercările vieții împreună pe acest pământ. Cu siguranță apostolul Pavel a experimentat propriile sale “vremuri grele” în urma convertirii sale de la un persecutor al creștinilor la un ambasador zelos al lui Hristos. În  scrisorile pe care le adresează bisericilor din Roma, Corint, Galateni, Efes, Filipi, Colose și Tesalonic el vorbește despre luptele pe care le-a îndurat pentru cauza lui Hristos.

El a rămas puternic și de neclintit în dragostea Lui imensă și în devotamentul pentru Domnul și Mântuitorul lui în toate aceste lupte. Îmi pot imagina că au fost momente în care Pavel a biruit deznădejdea fiind mângâiat de frați și surori în Hristos care i-au fost aproape și care l-au încurajat în lucrearea măreață pe care Domnul nostru i-a oferit-o.

În postura de ucenici ai lui Isus Hristos avem cu toții oportunitatea de a rezista perioadelor de suferință și de provocări pe măsură ce învățăm să îl așezăm pe El pe primul loc în toate lucrurile.  Lucrând împreună în echipe, împărtășind pasiunea comună de a-l sluji pe Domnul, putem să scurtăm vremurile grele, înlocuindu-le cu cele de bucurie.

Jim Langley