Current track

Title

Artist

Background

MANA de LUNI: Un moment de „REPORNIRE” a modului în care abordăm munca

Written by on iulie 2, 2020

Fiind o persoană „non-tehnică” confirmată, care nu înțelege ceea ce face tehnologia computerului și de ce-urile ei, am o strategie foarte simplă atunci când calculatorul meu nu funcționează cum trebuie. Îl închid și îl restartez pentru a „reporni” sistemul și software-ul. În majoritatea momentelor acest lucru  funcționează, lucrurile resetându-se pentru a funcționa mai apoi corect – chiar dacă eu nu înțeleg de ce.

Atunci când pandemia de COVID-19 a lovit și a început să se răspândească în lume, teoretic cu toții am fost afectați de ea într-o varietate de moduri. Programele noastre de la locul de muncă și rutina noastră au fost perturbate. Mulți s-au aflat temporar în ipostaza de a nu mai lucra sau de a învăța cum să lucreze de acasă. Mulți oameni au trecut prin dificultăți financiare din cauza faptului că au fost plătiți mai puțin, sau pentru că nu au mai avut niciun venit.

O astfel de nenorocire globală  a fost neașteptată și fără precedent. La fel ca în cazul calculatorului meu, atunci când lucrurile nu funcționează normal, acest lucru este semnalul pentru un moment de „repornire” – pentru a opri totul și a o lua de la început. Am realizat că pentru  noi, urmașii lui Hristos din piața muncii, momentul acesta este unul prielnic pentru a reconsidera abordarea vocațiilor noastre. Care sunt motivele, scopul și obiectivele noastre?

Efeseni 2:10 spune, „Căci noi suntem lucrarea Lui și am fost zidiți în Hristos Isus pentru faptele bune pe care Dumnezeu le-a pregătit mai dinainte ca să umblăm în ele”. Și 1 Corinteni 3:9 afirmă „Căci noi suntem împreună lucrători cu Dumnezeu. Voi sunteți ogorul lui Dumnezeu, clădirea lui Dumnezeu”. Dacă acest lucru este adevărat, cum arată el din punct de vedere practic? Cred că anumite părți dintr-un alt pasaj, 2 Corinteni 5:14-20, ne oferă claritate:

„Căci dragostea lui Hristos ne strânge; fiindcă socotim că, dacă Unul singur a murit pentru toți, toți, deci, au murit. Și El a murit pentru toți, pentru ca cei ce trăiesc să nu mai trăiască pentru ei înșiși, ci pentru Cel ce a murit și a înviat pentru ei… Și toate lucrurile acestea sunt de la Dumnezeu, care ne-a împăcat cu El prin Isus Hristos și ne-a încredințat slujba împăcării; că, adică, Dumnezeu era în Hristos împăcând lumea cu Sine, neținându-le în socoteală păcatele lor, și ne-a încredințat nouă propovăduirea acestei împăcări. Noi, dar, suntem trimișii împuterniciți ai lui Hristos; și ca și cum Dumnezeu ar îndemna prin noi, vă rugăm fierbinte, în Numele lui Hristos: împăcați-vă cu Dumnezeu!”

Sunt multe lucruri pe care le putem învăța din acest pasaj. O temă centrală este faptul că din moment ce Isus Hristos a murit în locul nostru pentru a ne împăca cu Dumnezeu, noi suntem chemați să îl prezentăm pe El  celorlalți – inclusiv celor pe care îi întâlnim în fiecare zi în piața muncii – să fim ambasadorii Lui. Mai jos sunt câteva puncte cheie pe care le putem lua în considerare în acest timp de „repornire”:

Noi suntem lucrarea lui Dumnezeu. Fiecare dintre noi suntem persoane unice, cu o combinație de daruri, talente, experiențe și pasiuni pe care nu le mai are altcineva. Toate aceste lucruri trebuie să le folosim pentru gloria Lui.

Noi suntem „ogorul Lui, clădirea Lui”.  Nenumărați oameni din jurul nostru, în birouri, magazine și fabrici, trebuie să audă mesajul de împăcare al lui Isus Hristos. Faptul că Dumnezeu a considerat potrivit să ne așeze unde suntem este dovada faptului că El dorește ca noi să îl reprezentăm acolo.

Noi suntem ambasadorii Domnului. Un ambasador nu își urmărește agenda proprie ci scopurile și telurile celor pe care îi reprezintă. Într-un mod similar, pe piața muncii noi trebuie să îl servim și să îl reprezentăm pe Domnul nostru, prin acțiunile și cuvintele noastre.

AUTOR: Robert J. Tamasy