Current track

Title

Artist

Background

O femeie a fost concediată pentru că a fost împotriva predării drepturilor LGBTQ+ în școala primară unde învăța fiul său

Written by on septembrie 24, 2020

O femeie a fost concediată de la locul de muncă, unde lucra ca asistentă școlară, după ce și-a exprimat îngrijorarea cu privire la predarea drepturilor LGBTQ +, „este datoria mea ca și creștin să mă pronunț pentru a apăra adevărul biblic”, a declarat aceasta la tribunal.

Kristie Higgs, în vârstă de 44 de ani, a fost demisă aducându-i-se acuzații de abateri grave de către școala secundară de stat, unde a lucrat în 2019, după ce a distribuit și a comentat mai multe postări pe rețelele de socializare despre educația relațională propusă în școala primară a unuia dintre fiii ei.

Higgs a spus că credința ei creștină înseamnă a nu avea de ales decât să-și facă cunoscute sentimentele în ce privește exprimarea adevărului. Aceasta spus tribunalului din Bristol că este șocată de faptul că a fost demisă, fiindu-i frică și să iasă în oraș, pentru că se temea că toată lumea din micul oraș Gloucestershire ar ști că a fost demisă.

Femeia a distribuit și a comentat postări pe Facebook în 2018 legate de programul No Outsiders, o abordare a diversității și incluziunii pentru comunitatea LGBTQ+ în școlile primare.

„Eram îngrijorată de faptul că mulți părinți din toată țara și din lume pur și simplu nu realizau ce se întâmplă”, a spus Higgs într-o declarație prezentată tribunalului pentru ocuparea forței de muncă din Bristol.

„În calitate de creștin, cred că este necesar din punct de vedere moral să nu tăcem când e vorba despre apărarea adevărului biblic, mai ales atunci când sunt promovate doctrine false și dăunătoare”.

O plângere anonimă a fost trimisă către școala Farmor din Fairford, unde lucra Higgs, după primirea scrisorii, femeia a fost concediată pentru abateri grave.

Ea a povestit despre șocul de a fi suspendată din funcție: „încă tremuram când am venit acasă. L-am sunat pe tatăl meu și apoi l-am sunat pe soțul meu. Amândoi erau șocați. Băieții mei au fost, de asemenea, șocați să știe că nu mă voi întoarce la muncă.”

Higgs a vorbit în declarația dată și despre credința sa religioasă. „Cred că Dumnezeu a creat omenirea ca bărbat și femeie, ceea ce a creat el este bun. El nu face greșeli. Prin urmare, nu cred în ideile moderne de fluiditate de gen și transgenderism. Nu m-am gândit prea mult la această problemă până când nu a apărut în școala primară a fiului meu mai mic. Sunt conștienta că astfel de căsătorii, între persoane de același sex, sunt acum recunoscute conform legislației britanice, dar cred că este contrar legii lui Dumnezeu, care recunoaște doar căsătoriile dintre un bărbat și o femeie”.

Descriind efectul demiterii sale, Higgs a scris: „Mult timp după acele evenimente, mi-a fost frică să merg prin oraș. Mulți oameni care au lucrat la școala lui Farmor ar fi știut că am fost concediată. Fairford este un oraș mic și am simțit că toată lumea știe ce mi s-a întâmplat”.

„Credeți că din cauza punctelor de vedere religioase ale dvs, puteți posta orice doriți, fără să vă gândiți la ce reacții provocați?” a întrebat avocatul.

Higgs a răspuns: „Cred că, dacă ceva e împotriva Cuvântului lui Dumnezeu, oamenii trebuie să știe despre acel lucru”.

Debbie Grennan, un reprezentant al școlii, a declarat că o parte din limbajul folosit în mesajele pe care Higgs le-a împărtășit era „extrem”.

The Christian Legal Centre (Centrul juridic creștin n.tr.) susține cazul lui Higgs. Avocații ei vor susține că demiterea ei i-a încălcat libertatea de exprimare și libertatea religioasă.

SURSA | TheGuardian