Current track

Title

Artist

Background

Onisim Botezatu! Nori negri pe Autostrada Soarelui. Martor ocular. Carambol 55 de mașini. Plan roșu!

Written by on iulie 17, 2021

Soare și vreme splendidă pe care o admiram cu familia pe frumoasele câmpii mănoase cu grâu ce așteaptă a fi treierat în Câmpia Română, traversând-o pe Autostrada Soarelui spre București. 

În zona Medgidiei, se vedea puțin plumburiu cerul. Singura informare pe care am primit-o a fost atenționarea de ceață densă în următorii 5 kilometri primită pe GPS prin satelit. Am adaptat viteza la condițiile de drum și am continuat deplasarea cu precauție. Cinci panouri de informare electronică avem pe o rază de 200 de km de autostradă, dar da, nefuncționale.

Mi se părea dubios că din contrasens nu veneau mașini. La mai puțin de 5 minute în fața noastră vedem un echipaj de poliție, apoi altul și ambulanțe fară număr. Grăbiți spre a ajunge pe litoral, niște semeni au ignorat vizibilitatea redusă și au creat patru puncte de carambol consecutive la câteva sute de metri distanță. În total 55 de mașini au fost zdrobite în carambol și peste 150 de oameni. 

„Aici trebuie activat planul roșu” îi spun soției, și așa a fost. Zeci de ambulanțe SMURD de pe raza județelor limitrofe au fost dislocate, militari, pompieri, descarcerări etc. 

Dragi semeni! 

Oricât de tare v-ați grăbi, respectați pe cât se poate condițiile meteo, limitele de viteză, cumpătarea în mânuirea cailor putere de sub capotă. Știu că suntem stresați și ne grăbim să ajungem la relaxare, dar mai bine ajungem cu 30 de minute mai târziu decât niciodată. Cu o seară înainte un puști de 21 de ani și-a luat cu el în mormânt cei trei prieteni după ce s-a urcat băut la volan. 

Dacă noi nu ne vom schimba, nu ne vom educa, nu vom cere ajutorul lui Dumnezeu peste noi când plecăm în călătorie, se lasă cu dezastre, lacrimi și din păcate și sicrie. Nici drumurile nu sunt atât de bune, nici mașinile atât de sigure precum credem. 

Încă o dată putem să spunem că mâna Domnului a fost peste noi până aici. Am cerut paza Sa și a venit. Drumuri bune tuturor! Și nu uitați, rugați-vă la plecare și la venire! Doamne ajută!

Onisim Botezatu