Current track

Title

Artist

Background

Părinții nevaccinați batjocoriți la festivitățile de absolvire: ținuți la gard ca animalele.

Written by on iunie 12, 2021

Mai mulți părinți au fotografiat prin gard festivitatea de absolvire a elevilor de clasa a VIII-a, de la Școala 11 din Buzău. În plus, li s-au mai instalat în față și niște panouri. Fotografiile cu părinții discriminați au fost postate pe Facebook de mama unui elev al școlii, informează AlephNews. Astfel de situații au fost înregistrate în toată țara.

Ei nu au putut participa la premierea copiilor, din cauza interdicției abuzive impusă de unitatea de învățământ, în urma deciziei Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) prezidată de premierul Florin Cîțu și vicele lui, Raed Arafat. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, nu a intervenit în nici un fel pentru apărarea legalității și a drepturilor părinților și copiilor.

Reacțiile la vederea fotografiilor nu au întârziat să apară, iar mai multe utilizatori ai platformei de socializare s-au declarat șocați de faptul că părinții nu au putut participa la eveniment, deși se desfășura în aer liber.

„Au dat drumul la petreceri și părinții nu pot să asiste în curtea școlii la premiere. Urât!”, a scris un părinte. 

Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache, a reacționat și a subiliniat că CNSU „s-a jucat cu sentimentele copiilor și ale părinților”.O umilință marca CNSU. Să le fie rușine…Cădea Cerul dacă CNSU dădea voie părinților. Niște nesimțiți care s-au jucat cu sentimentele copiilor și părinților. Am făcut tot ce a depins de mine: telefoane și mesaje la toți factorii decidenți. Nu am putut rezolva, din păcate! Îmi cer scuze pentru acești papagali… care nu au sentimente pentru copiii noștri. Sunt momente unice (final de cls. 4, 8 și 12), odată în viată le trăiești. Nu le-a păsat!…”, a scris, vineri, pe Facebook, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache.  citeste mai mult