Current track

Title

Artist

Background

Peter Costea 🔴 Virus Hunters / Vânătorii de virusuri

Written by on ianuarie 28, 2021

Până în 2020 știam prea puțin despre vânătorii de virusuri / virus hunters. Acum știm mai mult. Ei există și sunt și ei responsabili pentru uciderea a peste 2 milioane de ființe umane în doar ultimele unsprezece (11) luni.

în eseul lui Baker aflăm informații extrem de interesante și utile pentru aceia dintre noi care nu avem prea multe cunoștințe în virusologie.
[Articolul lui Nicholson Baker este Covid-19: The Lab Leak Hypothesis / Covid 19, Ipoteza scurgerii din laborator. A fost publicat pe 4 ianuarie în New York Magazine.
Aflăm, de exemplu, că există virus hunters / vânători de virusuri și că virus hunting / vânătoarea de virusuri este o afacere de milioane de dolari. Guvernele lumii alocă fonduri uriașe pentru a depista noi virusuri care se formează în natură, pentru a-i capta (vână), iar apoi pentru a-i decodifica în laboratoare.
Procesul de decodificare este cunoscut cu numele de sequencing. Odată decodificat, virusul este modificat în mod artificial în așa numitele mutații / tulpine / mutations, și făcut mai puternic și letal decât în starea lui naturală. Iar apoi se încearcă producerea de vaccinuri pentru a combate virusul în caz că intră în corpul uman. Aceste practici au existat de zeci de ani, guvernele lumii și OMS spunându-ne că ele sunt profilactice, bine intenționate, și desemnate să prevină epidemii de genul COVID 19 cu care ne confruntăm de mai bine de un an.
Zonele preferate în care se vânează virusuri sunt cele ecuatoriale și tropicale, umede si luxuriante: Tailanda, Malaiezia, Indonezia, Filipine etc. Există competiție între țări și instituții pentru vânarea virușilor naturali. Odată captați, virușii sunt duși în laboratoare, după care se solicită fonduri uriașe de la donatori pentru decodificarea lor, iar apoi pentru a descoperi un vaccin.
Tocmai din acest motiv ni se spune că teroriștii nu vor putea, cel puțin pe moment, crea viruși artificiali, din lipsă de expertiză, laboratoare și fonduri. Dar, întreabă Baker, până când? Nu cumva, reafirmă Baker, coronavirusul extras din excrementele liliecilor din mina de cupru din Mojiang a fost dus la Wuhan unde a fost transformat prin metode artificiale în COVID-19, s-a scurs din laboratoare, iar acum a infectat întreaga lume?
Ipoteza lui Baker este plauzibilă. Prin finanțarea Administrației Obama, și cu concursul virusologilor americani și chinezi, coronavirusul extras din excrementele liliecilor a fost decodificat / sequenced / s-au făcut mutații, a fost transformat în mod voit într-un virus și mai puternic, urmând ca după aceea să se creeze un vaccin pentru combaterea lui.
Numai că de data aceasta planurile de acasă par sa nu se fi potrivit cu cele din târg. Versiunea COVID-19 a coronavirusului a fost creată artificial în laboratoarele de virusologie din Wuhan, cu știința Administrației Obama și a virusologilor occidentali și chinezi. Nimeni, însă, nu anticipa că noul coronavirus va scăpa ori se va scurge cumva din laboratoare, va infecta, în timp de doar un an, 100 de milioane de persoane în toată lumea și că va ucide 2 milioane de oameni.
Scurgeri de acest fel nu sunt noi. Există precedent. Unul din meritele articolului lui Baker este că dă și un scurt istoric al scurgerilor de viruși modificați artificial în diferite țări în ultimii 20 – 30 de ani. Baker menționează „scurgeri” din laboratoarele Uniunii Sovietice, Marii Britanii și ale Chinei în anii 70. Conform datelor oficiale, doar în 2014 au fost raportate „peste 1 000 de incidente in laboratoarele de virusologie din America”.
Incidentele acestea implicau „mislabeling / etichetarea greșită a eprubetelor; „escaped specimens / specimene scăpate” din laborator; „broken flasks / flacoane sparte;” „needle pricks / înțepări cu seringa; „animal bites / mușcături de animale” etc.
Articolul discută și situații în care congelatoarele în care au fost ținute specimenele de viruși s-au defectat, specimenele s-au dezghețat, ori pur și simplu erau atât de murdare încât tehnicienii refuzau să le mai deschidă.
Aceasta a fost, de fapt, și reputația laboratoarelor din Wuhan: erau printre cele mai „filthy / murdare” din lume.

Peter Costea

Current track

Title

Artist

Background