Current track

Title

Artist

Background

Prindeți hoții bucuriei!

Written by on mai 31, 2021

Bucuria este acea satisfacție sufletească care emană din interiorul omului spre exterior. Grijă mare însă, pentru că bucuria are mulți „hoți”, un fel de păsări răpitoare care de dimineața până seara se hrănesc numai cu bucuria altora.

Partenerul agitat, șoferul scandalagiu din trafic, telefonul primit de la un interlocutor rău, invidia, o pană la mașină, o mâncare arsă pe aragaz, o notă mică la mate, păcatul accidental etc. Toți aceștia pot fi hoții bucuriei tale. Prinde-i și sechestrează-i în colivia indiferenței!

Ai dreptul la bucurie! Cheia este la tine, dacă vei permite sau nu hoților să intre, este alegerea ta, dar cântărește și consecințele. Nimeni nu are dreptul să năvălească în sufletul tău și să te rănească. Nu accepta umilința lui nici în ruptul capului.

La o analiză rațională, vei constata că interlocutorul „hoț” nu are absolut nimic cu tine. Pur și simplu caută un țap ispășitor pentru deversarea propriilor frustrări. Miluiește, compătimește, înțelege starea lui, dar te implor, nu permite deșeurilor verbale să cangreneze sufletul tău! Nu merită!

Hai, fii bucuros! Pavel spunea în Filipeni 4:4. „Bucurați-vă totdeauna, iarăși zic: bucurați-vă!”

Hai să facem front comun și să sancționăm orice tentativă de însușire necuvenită a bucuriei noastre!

Onisim Botezatu