Current track

Title

Artist

Background

Protest în toată Franța împotriva proiectului de lege privind bioetica

Written by on octombrie 10, 2020

Pe 10 octombrie, opozanții proiectului de lege privind bioetica, inclusiv „PMA fără tată” (procrearea asistată medical n.tr), își vor face auzite vocile în toată Franța.

„PMA sans Père – GPA: You can say no!” – Acesta este sloganul evenimentului „Marchons enfants!” care va avea loc la Paris, Bordeaux, Pau, Clermont-Ferrand, Le Havre, Châlons-en-Champagne, Strasbourg, Lille, Nîmes, Marseille, St-Etienne și în multe alte orașe din Franța sâmbătă, 10 octombrie.

Oponenții proiectului de lege, intenționează să spună „nu” unei legi care care permite „creearea copiilor” voluntar, fără un tată natural, să spună „nu” unei legi care creează embrioni oameni-animale și embrioni transgender, unei legi care se deschide spre comercializarea umană.

„Încă nu s-a terminat”

Organizat de mișcarea „Manif pour tous”, evenimentul este susținut de colectivul Primarilor pentru Copii și Comitetul Protestant Evanghelic pentru Demnitate Umană (CPDH), unde primarul comunei Sotteville-sous-le-Val (Seine-Maritime), Frank Meyer este purtător de cuvânt și Președinte. În comunicatul de presă de pe site-ul organizației, CPDH afirmă că „nimic nu este încă decis și că totul este posibil pentru a nu priva copiii de tată pentru întreaga lor viață”.

„Ziua mobilizării naționale va fi o oportunitate de a cere nu numai retragerea proiectului de lege, ci și o politică ambițioasă și prietenoasă pro-familie. Primul loc de solidaritate și refugiu pentru cei mai vulnerabili, trebuie să fie susținut de măsuri de bun simț și să nu fie împiedicat de o revoluție în filiație pe cât de nedreaptă, pe atât de periculoasă”, apare pe site. În plus, CPDH reamintește că petiția „PMA fără tată: tată unde ești?” poate fi încă semnată.

„Marchons enfants!” a reușit să adune peste 600.000 de participanți în data de 6 octombrie 2019, care au mărșăluit între Senat și Montparnasse, la Paris, sloganul acelui marș fiind: „Liberté, Égalité, Paternité. La 19 ianuarie 2020, câteva sute de mii de oameni au protestat pașnic în capitală franceză, invadând cheiurile Senei, grădinile Louvres și avenue de l’Opéra.

Despre primarul comunei Sotteville-sous-le-Val, Franck Meyer, trebuie spus că s-a făcut remarcat încă din anul 2013, când, în urma adoptării legii privind „căsătoria pentru toți”, lege prin care Franța a devenit a 9-a țară din Uniunea Europeană și a 14-a din lume care autorizează căsătoriile între persoanele de același sex, acesta a refuzat să oficieze astfel de căsătorii, spunând că pentru el e mai importantă conștiința.

În urma acestor afirmații, asupra primarului Franck Meyer a fost pusă presiune (indirectă), aducându-i-se aminte un caz în care un ofițer de stare civilă care a refuzat să celebreze căsătoria între două persoane de același sex riscă cinci ani de închisoare și o amendă de 75.000 de euro.

SURSA | Evangheliques.info


Current track

Title

Artist

Background