Current track

Title

Artist

Background

Protestatarii din Portland au ars biblii și steagul american în fața tribunalului federal

Written by on august 4, 2020

Activiștii radicali din Portland, Oregon, au ars Biblii și steagul american în fața tribunalului federal în acest weekend.

KOIN News relatează că protestul din acest weekend a început vineri, ca o demonstrație pașnică, dar cu lăsarea serii, s-a transformat într-unul violent, protestatarii incendiind diferite obiecte, printre care biblii și steagul SUA.

Utilizatorul Twitter, Ian Miles Cheong, a distribuit un videoclip care-i arată pe demonstranții care pornesc focul, iar apoi flăcările înghit biblii și simbolul libertății americane.

Cheong a scris, „…activiștii de stânga aduc o grămadă de Biblii pentru a le arde în fața tribunalului federal din Portland”.

Într-un subiect ulterior, Cheong a scris: „Nu știu ce legătură există între arderea bibliilor și protestele împotriva brutalității poliției. Nu vă lăsați induși în eroare că aceste proteste și revolte sunt altceva decât o încercare de a demonta toată civilizația occidentală și susține secole de tradiție și libertate religioasă”.

Reporterul Danny Peterson a postat un videoclip în care se vede cum protestatarii ard un steag american în timp ce scandeaza mai multe lozinci împotriva poliției.

Câțiva protestatari au încercat totuși să rămână calmi și să protesteze în liniște, fără violență, dar activiștii nestăpâniți care sunt hotărâți să distrugă orice se opune ideologiei lor sunt mai numeroși.

Potrivit  Jewish Press, protestatarii au adus un cap de porc tăiat pe care au așezat o pălărie de poliție, apoi l-au pus deasupra unui steag american, dându-i-se foc, în fața Centrului de Justiție al orașului, joi seară.

În urmă „cererilor repetate” din partea guvernatorului Oregon, Kate Brown, guvernul federal a fost de acord să înceapă retragerea ofițerilor federali din Portland săptămâna trecută.

Brown a susținut că ofițerii „au acționat ca o forță ocupantă, au refuzat responsabilitatea și au adus violență și lupte în comunitățile noastre”.

SURSA | CBN News