Current track

Title

Artist

Background

Sali Sabri: Cine nu are bătrâni, să-și cumpere, cine are să-i prețuiască

Written by on mai 18, 2021

Costică Bacalu se naște într-o familie de credincioși la Tufenii de Jos, județul Vaslui. Fuge de acasă, pentru a fi departe de biserică, se căsătorește în Medgidia și într-o zi, ascultând la radio o cântare creștină, duhul Domnului îl cercetează și se hotărăște să caute o biserică. Se smerește înaintea Lui Dumnezeu și începe să se implice în biserica din Constanța. Găsește un grup de credincioși din Medgidia și, împreună cu pastorul de la Cernavodă, plantează biserica din Medgidia. Astăzi este cel mai vechi credincios evanghelic din Medgidia. Plantează, împreună cu un alt păstor, si biserica de la Valea Dacilor.

Îi moare prima soție, se căsătorește a doua oară și-n urmă cu câteva luni îi moare și a doua soție. Are 78 de ani, 13 copii, aproape 30 de nepoți. La 78 de ani are grijă de doi dintre nepoții lui. Le face mâncare, are grijă de ei într-un mod exemplar. Curat ca lacrima! Are grădină și în august nu face față cererilor de roșii.
Indiferent de pastorii cu care a lucrat, a știut să fie un sprijin de nădejde. Nu a căutat niciodată locurile din față. A fost mereu omul din spatele scenei.

Nu știu dacă a existat vreun musafir care să treacă pe la noi și să nu mănânce la fratele Costică. Ieri ne-a predicat în Ali-Baba și ne-a spus ca în sârguința să fim fără preget, să nu ne odihnim în lucrarea Lui Dumnezeu pentru că Hristos nu-și ia concediu niciodată!
Cu toate lacunele lui, ca orice om de pe terra, acest frate este un sfânt! Dacă mai aveți vreo copie de a dânsului, cinstiți-i. Faceți-le poze, puneți-i să predice, cereți-le sfaturile. Astfel de oameni sunt pe cale de dispariție!

Sali Sabri