Current track

Title

Artist

Background

Sali Sabri: Nu Marian e înapoiat ci cei care ne spun că noi suntem rămași în urmă

Written by on iunie 29, 2021

Marian este ultimul din cei șase copii al familiei Bracon. Are doisprezece ani. Suferă de retard mintal și un pic de autisim. Nu știe să-și ascundă sentimentele. Dacă nu-i place de cineva, acel cineva înseamnă că l-a respins. Simte imediat dacă cineva îl iubește sau se uită ciudat la el. Este extrem de abordabil și oricine dorește se poate împrieteni rapid cu el.

Zilele trecute i-am arătat câteva bancnote de zece lei și una de un leu. L-am pus să aleagă una. A ales-o pe cea de un leu spunându-mi că eu am mai mare nevoie de banii ăia mari, că el e doar un copil și lui îi ajunge un leu ca să-și cumpere o napolitană. Mi-a spus că eu sunt motivația lui și că vrea să fie ca mine când se va face mare. Eu i-am spus că vreau să fiu la fel de curat și cinstit ca și el. Eram în clădirea bisericii cu mai multe persoane și am spus în gura mare ca să mă audă și ceilalți: ” Mariane, tu ești mai normal decât oamenii normali”

Nu, nu Marian are retard mintal ci cei care ne spun că și bărbații pot fi femei. Nu, nu Marian e înapoiat ci cei care ne spun că noi suntem rămași în urmă dacă nu acceptăm ca niște progresiști să ne învețe copiii tâmpenii drăcești. Oamenii normali sunt văzuți ca retardați mintali, iar adevărații retardați sunt puși în fruntea națiunii.

Sali Sabri pentru Crestintotal.ro