Current track

Title

Artist

Background

Salvați din infern – 45 de copii dispăruți și 109 supraviețuitori ai traficului de persoane din Ohio au fost salvați

Written by on octombrie 29, 2020

Cea mai mare operațiune împotriva traficului de persoane din istoria statului Ohio a fost finalizată de către Serviciul Marshals din SUA.

David Yost, Procurorul general al statului, a declarat că peste 50 de agenții au fost implicate în operațiunea „Autumn Hope”, care a stat la baza recuperării a 45 de copii dispăruți și 109 supraviețuitori ai traficului de persoane, misiunea ducând la 177 de arestări.

„Succesul operațiunii ‚Autumn Hope’ se măsoară nu numai în numărul mare de arestări, ci și în viețile salvate”, a declarat Yost într-o conferință de presă luni. „Fiecare agenție din această echipă așteaptă ziua în care nicio persoană nu va mai fi cumpărată sau vândută în Ohio.”

Majoritatea arestărilor au avut loc în zonele Toledo, Cleveland și Columb.

Peter C. Tobin, generalul SUA pentru districtul de Sud al statului Ohio a declarat următoarele: „Mulțumesc agenților care au intensificat această operațiune. Acești agenți sunt cei care vânează fugari violenți în fiecare zi. Sunt foarte mândru de ei și sunt mulțumit că au reușit să aplice aceleași abilități la găsirea copiilor dispăruți.”

Yost a declarat că traficul de persoane nu se limitează doar la zonele urbane și că poziția statului Ohio că „răscruce de drumuri a Americii” joacă un rol și el. „Traficul de persoane crește considerabil în țară, funcționează din umbră.”

Serviciul Marshals au spus că au reușit să rezolve 76 de cazuri de copii dispăruți.

Printre alte agenții implicate s-au numărat și Poliția Dayton, FBI, Grupul operativ pentru traficul de persoane din Ohio, Unitatea Columbus PACT și Grupul Operativ pentru traficul de persoane    districtual Cuyahoga.

„Operațiunea ‚Autumn Hope’ transmite un mesaj puternic și clar: vă urmărim, vă vom prinde și ne vom proteja copiii”, a declarat șeriful Franklin Dallas Baldwin.

SURSA | CBN News

Traducere | Denisa FRISAN