Current track

Title

Artist

Background

„Sărăcia în rândul copiilor este cel mai periculos lucru”: Bishop își exprimă îngrijorarea cu privire la creșterea acesteia din nord-estul Angliei

Written by on septembrie 29, 2020

Nord-estul Angliei a înregistrat cea mai mare creștere a sărăciei în rândul copiilor din 2013 – de aproximativ trei ori media Marii Britanii, potrivit unui grup de reflecție.

Sărăcia copiilor a crescut cu nouă puncte procentuale în Nord-Est între 2013 și 2019, și cu trei puncte procentuale în toată Marea Britanie, a constatat un raport IPPR (Institute for Public Policy Research) North.

Potrivit indexului IPPR, această creștere vine după ce, în perioada 1999 – 2013, s-a raportat o scădere a sărăciei în rândul copiilor cu 13%.

Familiile din nord-estul Marii Britanii sunt „deosebit de vulnerabile” la impactul economic al pandemiei coronavirusului din cauza istoriei ratei sărăciei ridicate din regiune și a efectelor pe termen lung ale inegalităților regionale, avertizează raportul.

„O proporție mai mare de copii trăiesc în gospodării care nu au utilitățile necesare precum încălzirea, o vacanță anuală cu familia, hobby-uri și activități de agrement sau excursii școlare.

„Sărăcia se reflectă în rezultatele pentru sănătatea copiilor și absolvirea școlii secundare în regiune.

„Acestea erau probleme urgențe înainte de Covid-19; acum sunt critice.”

Grupul de reflecție – alături de episcopul de Newcastle și Comisia pentru sărăcia copiilor din nord-est – solicită liderilor locali și naționali să acorde prioritate stopării sărăciei asupra copiilor din nord-est.

Anna Round, autor al raportului și cercetător principal la IPPR North, a declarat: „Niciun copil nu ar trebui să crească trăind în sărăcie, deoarece este o problemă care poate fi rezolvată.

„Totuși, aici, în Nord-Est, în ciuda progreselor înregistrate în anii 2000, am văzut cea mai mare creștere a sărăciei copiilor din toate regiunile și națiunile din Marea Britanie în ultimii ani.

„Această creștere are consecințe semnificative și grave pentru sănătatea și bunăstarea comunităților. Deci, dacă o reducem, vom pune bazele rezilienței și recuperării pe termen lung și vom vedea îmbunătățiri în cursul vieții din regiune”.

Episcopul Newcastle-ului, Christine Hardman, a spus: „Sărăcia copiilor este cel mai periculos lucru din toate, deoarece de prea multe ori efectele sale durează o viață întreagă. Acest raport este un apel urgent la acțiune.

„Dacă dorim să evităm să fim condamnați de acțiunile sau inacțiunile noastre în acest timp, că societate trebuie să ne angajăm să punem interesele și nevoile copiilor și tinerilor noștri pe primul loc”.

Sarah Longlands, directorul IPPR North, a declarat: „Dacă acest guvern vrea să-și facă un nume bun, trebuie să facă din sfârșitul sărăciei copiilor în locuri precum zona de Nord-Est, prioritatea sa.

„Guvernul ar trebui să înceapă prin a stabili în viitoarea revizuire cuprinzătoare a cheltuielilor, modul în care se vor raporta la creșterea șanselor de viață pentru copiii din nord. Aceasta trebuie să includă punerea sfârșitului sărăciei copiilor în centrul viitoarelor acorduri de descentralizare.”

Un purtător de cuvânt al Guvernului a spus: „Cele mai recente cifre au arătat că există cu 100.000 de copii care trăiesc în sărăcie absolută decât în ​​2009/2010 mai puțini, dar știm că există inegalități regionale, motiv pentru care rămânem hotărâți să ne punem în practică agenda de nivelare și să deschidem oportunități pentru toți.

„Acest guvern se angajează în întregime să sprijine familiile cele mai defavorizate și a luat deja măsuri semnificative, inclusiv creșterea salariilor, încetarea înghețării beneficiilor și creșterea stimulentelor de muncă”.

SURSA | TheChristianPost