Current track

Title

Artist

Background

SHALOM – Tema Zilei Mondiale de Rugăciune Wycliffe 2020

Written by on noiembrie 12, 2020

Shalom într-o lume VUCA

Shalom este tema Zilei Mondiale de Rugăciune Wycliffe 2020. Shalom, adesea tradus prin pace, are o semnificație care depășește doar absența conflictului. „Cuvântul ebraic Shalom (pace) poate fi definit ca o viață refăcută, o viață caracterizată printr-un sentiment de împlinire și bunăstare.” Nu putem avea shalom fără Dumnezeu. Isus este Prințul Păcii și izvorul păcii (Isaia 9: 6-7).

Trăim într-o lume VUCA, care este volatilă, incertă, complexă și ambiguă. Acest lucru este adevărat de ceva timp. În sezonul pandemiei globale de COVID-19, am experimentat săptămâni și luni în care foarte puțin ne-am simțit calmi, siguri, stabili. Suntem conștienți de faptul că, chiar și atunci când cea mai intensă fază a pandemiei a trecut, tot va continua să aibă un impact asupra întregii lumi. Mișcarea de traducere a Bibliei nu va fi imună.

Chiar înainte de a merge la cruce, un moment foarte tulbure pentru el personal, Isus a spus: Vă las un dar – pacea minții și a inimii. Și pacea pe care o dau Eu este un dar pe care lumea nu-l poate da. De aceea nu vă tulburați și nu vă temeți (Ioan 14:27 traducere după NLT).

Împreună putem explora acest minunat dar al păcii rugându-ne împreună. Vă invităm să urmăriți mesajul Directorului Executiv al Alianței Globale Wycliffe, Stephen Coertze.