Current track

Title

Artist

Background

Ţările africane rezistă presiunilor internaţionale de a legaliza avorturile

Written by on octombrie 2, 2020

În timpul celei de 45-a sesiuni ai Consiliului pentru Drepturile Omului de la Geneva, organizaţia ADF International a prezentat o declaraţie către Consiliul pentru Drepturile Omului ale Naţiunilor Unite în care laudă eforturile făcute de către Kenya pentru a proteja dreptul la viaţă. Declaraţia subliniază capacitatea autorităţilor din această ţară de a înjumătăţi mortalitatea infantilă în ultimii douăzeci de ani, fără a ceda presiunilor internaţionale de a legaliza avortul. Constituţia din Kenya protejează dreptul la viaţă atât a mamei cât şi a copilului.

„Drepturile omului se aplică tuturor membrilor unei familii, indiferent de vârsta lor. Nu există un drept la avort sub legea internaţională. Aplaudăm decizia Kenyei de „a reafirma că dreptul la viaţă există de la concepţie şi până la moartea naturală şi de a-şi dubla eforturile pentru a-l proteja.” În acest demers, Kenya a reiterat, în acord cu propria constituţie, poziţia sa în a proteja femeile şi copiii de la avort, cu excepţia situaţiilor unde viaţa mamei este în pericol.

„Îndemnăm Guvernul kenyan să reziste presiunilor externe de a abandona poziţia sa de principiu şi de a face toate eforturile pentru a asigura faptul că fiecare mamă primeşte ajutorul de care are nevoie pe timpul sarcinii şi a maternităţii. Măsurile luate de Kenya în aceste domeniu sunt inovative şi susţin viaţa inclusiv prin asigurarea gratuităţii îngrijirii maternale. Le dorim succes în acţiunile lor de a salva şi mai multe vieţi în viitor, fiind încredinţaţi pe deplin că în sarcină ambele vieţi contează,” a declarat Lois McLatchie, consilier la ADF International la Geneva.

Un studiu recent a arătat faptul că 85% dintre kenyeni se opun legalizării avortului în ţara lor şi susţin actuala legislaţie pro-viață. Organizaţiile internaţionale şi furnizorii de servicii de avort au făcut presiuni asupra Kenyei pentru a-şi schimba legislaţia şi să legalizeze avortul, în ciuda opiniei publice care se opune. În acest moment Constituţia Kenyei protejează dreptul la viaţă începând de la concepţie.

Sursa: ADF International