Current track

Title

Artist

Background

Un atac pe zi împotriva creștinilor din India

Written by on noiembrie 20, 2020

NEW DELHI, INDIA (12 noiembrie 2020) – Cu peste 200 de atacuri împotriva creștinilor din India înregistrate până acum de monitorul violenței „United Christian Forum”, violența împotriva minorităților religioase nu s-a diminuat, în ciuda restricțiilor cauzate de pandemia de COVID-19. În Ziua Internațională de Rugăciune pentru Biserica Persecutată, oameni din 150 de locații din India s-au reunit în rugăciune pentru creștinii persecutați din cauza credinței lor.

„Nimeni nu ar trebui să fie persecutat din cauza credinței lor. Este încurajator să vezi atația oameni, biserici și parohii din diferite locații, care se unesc în rugăciune pentru frații și surorile lor persecutați. Cu o rată a atacurilor asupra creștinilor de aproape unul pe zi, în India nu vedem o îmbunătățire a situației minorităților religioase. Constituția Indiei a făcut o promisiune în favoarea libertății de gândire, a exprimării, a credinței și închinarii pentru toți. Cu toate acestea, în toată țara, mii de oameni sunt vizați pentru credința lor. Zile precum „Ziua Internațională de Rugăciune pentru Biserica Persecutată”, vine ca o gură de oxigen și ca o speranța…” a declarat Tehmina Arora, Directorul ADF India.

Participare în India

150 de persoane, din diferite parohii și biserici sau alte locații din India s-au întâlnit prin intermediul internetului pentru rugăciune colectivă în „Ziua Internațională de Rugăciune pentru Biserica Persecutată”. Pastorul Johnson Samuel din rețeaua de biserici „New Life Fellowship”, a adus, printre altele, un mesaj scurt și s-a rugat pentru respectarea statului de drept și a libertăților fundamentale de către autorități și nu numai.

Din 2019, violența împotriva creștinilor din India a crescut semnificativ. Atacurile iau de obicei o formă similară și adesea poliția nu reușește să acționeze împotriva manifestanților. Protestatarii ajung în număr mare la o întâlnire de rugăciune sau adunare creștină, hărțuiește și-i bate pe cei prezenți, inclusiv pe femei și copii. Apoi, păstorii sau preoții sunt de obicei arestați sub acuzații false de convertiri forțate. În timp ce măsurile de izolare apărute din cauza focarului COVID-19 au adus o mică ușurare în ceea ce privește persecuția religioasă a minorităților, violența care vizează grupurile religioase pare să revină acum în și mai rău.

„Din păcate, violența zilnică și atacurile manifestanților dovedesc ceea ce trăiesc mulți creștini și alte minorități religioase în India astăzi. Toți oamenii au dreptul de a alege în mod liber și de a-și trăi credința. Îndemnăm guvernul indian să susțină acest drept și să facă mai mult pentru a proteja minoritățile religioase și pentru a promova libertatea religioasă ”, a declarat Paul Coleman, director executiv al ADF Internațional.

SURSA | ADF International

TRADUCERE | Denisa Frișan