Current track

Title

Artist

Background

Un grup LGBTQ+ a amenințat că va incendia o biserică după ce pastorul acesteia a spus că homosexualitatea este un păcat

Written by on septembrie 12, 2020

Pastorul britanic John Williamson de la Newquay Baptist Church se confruntă cu amenințări violente din partea membrilor comunității LGBTQ+ după ce acesta a spus că homosexualitatea este un păcat.

Potrivit Christian Concern, Williamson a lăsat un comentariu drept răspuns la un articol în care se spunea că Pride Parade (paradă susținută de către persoanele LGBTQ+) din Cornwall a fost anulată. În acest comentariu a scris doar atât: „Vești minunate!”. Festivitățile au fost inițial programate să aibă loc pe 29 august.

Când o altă persoană l-a întrebat pe Williamson de ce se bucură de anularea acestei parade, pastorul a răspuns: „Pentru că nu cred că ar trebui sărbătorit păcatul”.

Williamson a continuat să folosească Scriptura pentru a-și apăra poziția față de homosexualitate. El a citat din cărțile lui Ioan, Iacov și 1 Corinteni 6:9-11.

Pastorul a împărtășit apoi articolul pe pagina personală de Facebook, menționând că biserica sa se rugase anterior pentru anularea paradei.

„De asemenea, ne-am rugat că Domnul să salveze organizatorii. La una dintre rugăciuni am primit răspuns, acum așteptăm răspunsul la cea de-a două rugăciune”, a adăugat el.

Dar organizatorii paradei nu au fost de acord cu afirmațiile pastorului, au făcut o captură de ecran postării sale, au etichetat biserica și au postat-o ​​împreună cu alte comentarii care sunt anti-LGBTQ+, susțin membrii comunității.

Numele celorlalți utilizatori au fost ascunse de organizatori pentru a face să pară că pastorul Williamson a fost cel din spatele comentariilor negative.

Soția lui Williamson a primit și aceasta amenințări, iar într-o imagine distribuită pe internet, apare capul soțului ei suprapus peste o imagine a pornografiei homosexuale.

Pastorul a fost apoi raportat de către adepții comunității la poliție pentru discursuri care incită la ură, precum și pentru săvârșirea unei infracțiuni care ar avea la bază ura față de homosexuali.

Williamson a primit o serie de amenințări. Membrii și susținătorii comunității LGBTQ + au participat la un protest în fața bisericii sale în timpul slujbei de duminică, amenințand că vor face tot posibilul că acesta să fie deportat în Australia, țara lui de origine.

Pe fondul amenințărilor, Williamson s-a întâlnit cu doi dintre organizatori, unde a continuat să-și apere poziția față de homosexualitate. Cu permisiunea membrilor, el a împărtășit un tract care explică de ce homosexualitatea este un păcat, conform Scripturii.

Aceștia au împărtășit apoi imaginile tractului pe rețelele de socializare pentru a face să pară că Williamson continuă să promoveze discursuri de ură.

O captură de ecran postată de Christian Concern a arătat cum unul dintre membrii grupului a venit cu propunerea de a arde Biserica Baptistă Newquay, această propunere fiind foarte bine primită.

Apoi, un alt utilizator a publicat un material video în care scanda: „SĂ ARDEM O BISERICĂ! SĂ ARDEM O BISERICA!

Că răspuns la amenințările organizatorilor, ofițerii de poliție i-au spus lui Williamson că, în timp ce vor lucra cu ambele părți pentru a pune capăt conflictului, el (Williamson) ar trebui să se asigure că nimeni din comunitatea LGBTQ + nu a fost jignit.

Potrivit Christian Concern, poliția din Cornwall este cunoscută că fiind susținătoare a organizației LGBTQ+.

În timp ce Williamson și-a exprimat îngrijorarea cu privire la amenințări, el a menționat următoarele: „ca și creștini, căutăm să spunem adevărul cu dragoste, îi primim pe toți oamenii la serviciile noastre”, inclusiv membrii comunității LGBTQ+.

Cu toate acestea, pastorul a subliniat că Biblia proclamă că toți oamenii sunt chemați să se pocăiască de păcatul lor și să își pună încrederea în Hristos.

„Ar fi lipsit un lucru egoist să rămânem tăcuți în fața a ceea ce spune Cuvântul lui Dumnezeu în legătură cu păcatul, inclusiv cu cel referitoare la păcatul sexual. Prin urmare, noi trebuie să proclamăm adevărul, că homosexualitatea este un păcat, dar că Dumnezeu iubește pe păcătoși și Isus ne poate ierta toate păcatele”.

Directorul executiv al Christian Legal Center îl susține pe pastorul Josh Williamson în incidentul recent.

„Devine îngrijorător că în Marea Britanie să vedem amenințări și apeluri la violență împotriva creștinilor pentru că își exprimă opoziția față de parada LGBTQ+”, a declarat Williams. „Forțele de ordine ar trebui să le arate creștinilor că iau acest lucru în serios, protejându-le libertatea de exprimare împotriva amenințărilor”.

„Creștinii sunt chemați să răsplătească răul cu binele – nu mă îndoiesc că pastorul Williamson va continuă să împărtășească oamenilor din Newquay realitatea păcatului și vestea bună a lui Isus Hristos”, a continuat acesta.

SURSA | ChristianHeadlines