Current track

Title

Artist

Background

„Uși închise” pentru două săptămâni la Arad

Written by on octombrie 8, 2020

Pe data de 7 octombrie, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat cel mai mare număr de cazuri noi de infecție cu noul coronavirus – aproape trei mii. Cele mai multe cazuri la nivel național au fost înregistrate în Alba – 117, Iași – 157 și municipiul București – 514. În doar 24 de ore, județul Arad a înregistrat 80 de cazuri noi de infecție cu virusul SARS-CoV2, cel mai mare număr de cazuri raportate în 24 de ore de la începutul pandemiei până acum și au mai fost retestați pozitiv și 15 pacienți deja testați pozitiv.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a decis, în ședința de astăzi, 7 octombrie 2020, închiderea pentru o perioadă de 14 zile a bisericilor, piețelor nealimentare și a jocurilor de noroc, urmare a creșterii indicelui de infectarea cu noul coronavirus.

Analiza epidemiologică relevă faptul că la nivel de municipiu, indicele de infectare a urcat de la 1,27/la mia de locuitori – cât era săptămâna trecută – la 1,43 de cazuri la mia de locuitori. Nu s-a atins încă pragul de 1,5 la mia de locuitori, care ar atrage după sine mult mai multe restricții, printre care, cel mai probabil și închiderea localurilor și a școlilor. La nivel de municipiu, școlile funcționează după scenariul galben, cu aplicarea scenariului roșu, acolo unde există mai multe cazuri Covid-19 confirmate.

La categoria piețe, este vorba despre Piața Obor, care au mai fost închisă pentru aproape o lună, în decursul verii. Rămân însă deschise piețele agroalimentare, dar vor continua controalele instituțiilor abilitate, atât în aceste locații, cât și în localuri și mijloace de transport în comun, pentru a se verifica respectarea măsurilor legale privind limitarea infecțiilor cu noul coronavirus. Se are în vederea păstrarea distanței sociale și purtarea corespunzătoare a măștilor de protecție.

De asemenea, pe o perioadă de 7 zile se suspendă activitatea tuturor operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, din următoarele localități:Lipova, Livada, Socodor și Zimandu Nou.

Echipa ȘtiriCreștine.ro vă îndeamnă să ne unim în rugăciune pentru liniște și pace, pentru restaurare, reabilitarea celor afectați de această boală și vindecarea fizică, emoțională și spirituală a României. Rugați-vă pentru ca voia Lui să se facă clară în viața creștinilor și a autorităților care gestionează această criză.