Current track

Title

Artist

Background

Valentin Hrihorciuc | Ce sunt grupurile etnice?

Written by on octombrie 5, 2020

„Evanghelia aceasta a Împărăției va fi predicată în toată lumea — că vrem, că nu vrem, că suntem parte, că nu suntem parte. Planul divin al lui Dumnezeu este sigur și are o direcție precisă: toate neamurile.” — Valentin Hrihorciuc, coordonator Agenția Kairos.

Ce sunt grupurile etnice neevanghelizate de frontieră?
Grupurile Etnice de Frontieră (GEF) sunt grupuri etnice neatinse, cu 0,1% sau mai puțini creștini de orice confesiune și fără dovezi ale unei mișcări evanghelice autosusținute. Există aproximativ 5.047 de grupuri etnice de frontieră cu o populație totală de 1.941.674.000.

O pătrime din populația lumii trăiește în GEF și nu are aproape nicio șansă să audă despre Domnul Isus de la cineva din propriul grup etnic. Cele mai mari 31 de GEF conțin aproximativ JUMATĂTE din populația tuturor grupurilor etnice de frontieră — aproape un miliard de oameni.

Cât de neglijate sunt Grupurile Etnice de Frontieră?
Marea majoritate a rugăciunilor, donațiilor și eforturilor misionare se concentrează pe întărirea creștinilor din locurile unde aceștia sunt deja prezenți.

Doar o mică parte din rugăciunile și resursele misionare sunt destinate grupurilor etnice neatinse cu Evanghelia și doar o mică parte din acestea se adresează grupurilor etnice neatinse de frontieră.

De ce sunt necesare mișcările evanghelice în rândul grupurilor etnice de frontieră?
În Grupurile Etnice de Frontieră, creștinismul este adesea privit ca o forță politică și religioasă străină concurentă, care amenință să distrugă familiile și comunitățile.

Evanghelizarea și plantarea de biserici care încurajează sau așteaptă ca indivizii să-și părăsească familiile întăresc aceste temeri. GEF sunt cel mai bine atinse prin mișcări evanghelice care aduc binecuvântarea lui Dumnezeu pentru a vindeca și întări familiile și comunitățile.

Sursa: Joshuaproject.net