Current track

Title

Artist

Background

Ziua a 15-a: Tinere mirese – #Pray15Days

Written by on noiembrie 23, 2020

Familia lui Preeti i-a aranjat căsătoria în urmă cu trei ani, când ea era încă la facultate. Așa cum se întâmplă în rândul multor grupuri din India, ea a rămas în casa părintească după căsătorie, până la terminarea studiilor.

Sora lui Preeti este creștină și i-a împărtășit și ei multe lucruri despre dragostea și puterea lui Dumnezeu. Preeti a avut vise și viziuni despre Isus, a experimentat vindecări și răspunsuri la rugăciuni. Cu toate acestea, ea s-a împotrivit îndemnului de a-L urma pe Isus de teama socrilor și a ceea ce va întâmpina atunci când va merge să locuiască cu familia soțului ei.

Știe că, în calitate de nora, noua familie va aștepta ca ea să facă diferite ritualuri și să țină posturi pentru diferitele zeități ale familiei. În caz contrar, ea va fi acuzată de orice nenorocire care se va abate asupra familiei soțului ei, pentru că nu și-a îndeplinit îndatoririle.

Pentru multe tinere hinduse, prețul faptului că Îl urmează pe Hristos este foarte mare. Dacă-L aleg pe Isus înainte de aranjarea căsătoriei lor, familiei lor le-ar putea fi foarte greu să găsească un soț pentru ele sau ar putea fi forțate să intre într-o familie care le va obliga să îndeplinească îndatoriri religioase hinduse. În unele culturi hinduse, o tânără soție se mută cu socrii ei și poate fi tratată rău în noua ei casă. Acest lucru se întâmplă adesea chiar dacă ea respectă toate ritualurile și închinările tradiționale.

Cu toate acestea, acele femei care au măsurat acest preț și au rămas puternice în credința lor, au devenit influențe puternice în casele socrilor lor. Cu timpul, multe familii au experimentat binecuvântarea și pacea lui Isus și permit nurorilor lor să se închine în continuare lui Isus. Impactul este atât de mare în unele familii, astfel că și alți membri ai familiei ajung la credința în Isus.

Puteți descărca ghidul de rugăciune în format PDF AICI!

Cum să ne rugăm?

  1. Rugați-vă pentru tinerele credincioase care nu au sprijinul familiilor lor. (Isaia 43:1-2)
  2. Rugați-vă pentru femeile care sunt singurele persoane credincioase din familia lor, ca să aibă parte de binecuvântările din Matei 5:1-12.
  3. Roagă-te ca femeile care cred în Dumnezeu să fie sare și lumina pentru familiile lor. (Matei 5:13-16)

Current track

Title

Artist

Background