Current track

Title

Artist

Background

Ziua a 5-a: Diwali: Dhanteras – #Pray15Days

Written by on noiembrie 13, 2020

În următoarele cinci zile, ne vom concentra rugăciunile asupra festivalului hindus Diwali, care ține pe tot parcursul acestor cinci zile. Cuvântul Diwali este o formă scurtată a cuvântului Deepavali, care înseamnă „șir de lămpi”. În timpul festivalului Diwali, hindușii sărbătoresc triumful luminii asupra întunericului și al binelui asupra răului. Diwali se remarcă printre cele mai constante festivaluri și ritualuri care alcătuiesc hinduismul viu și este cea mai cunoscută sărbătoare hindusă din an.

Există multe variante ale sărbătorii Diwali, dar de obicei, înainte de începerea sărbătorii, femeile hinduse își vor curăța temeinic casa. Majoritatea vor însemna începutul festivalului pe data de 12 noiembrie, o zi cunoscută sub numele de Dhanteras: Dhan înseamnă bogăție, iar Teras înseamnă 13, deoarece acest festival are loc în a 13-a zi a unui calendar hindus obișnuit.

De Dhanteras, femeile hinduse vor ieși împreună cu prietenii și familiile lor pentru a cumpăra lucruri fabricate din diferite metale, inclusiv aur și argint, ustensile de bucătărie, automobile și alte bunuri prețioase. Hindușii cred că acest lucru va aduce binecuvântare, bogăție și siguranță în anul următor. Unele familii vor organiza, de asemenea, ceremonii speciale, în speranța ca acestea vor ține moartea departe de cei dragi în anul următor.

Puteți descărca ghidul de rugăciune în format PDF AICI!

Cum să ne rugăm?

Rugați-vă pentru hindușii care încep să sărbătorească Diwali în această zi, ca ei să descopere Adevarata Lumină a Lumii. (Ioan 8:12)

Ritualurile Diwali, care se concentrează pe asigurarea bogăției, arată nevoia de a-și „strânge comori în cer”, așa cum este descris în Matei 6:19-21. Rugați-vă pentru această revelație în rândul femeilor hinduse.

Rugați-vă pentru creștinii din comunitățile hinduse, ca aceștia să fie martori vizibili ai lui Hristos în timpul festivalului Diwali. (Marcu 4:21-22)


Current track

Title

Artist

Background