Current track

Title

Artist

Background

Ziua a 9-a: Diwali: Frați & surori și Bhai Dooj – #Pray15Days

Written by on noiembrie 17, 2020

A cincea și ultima zi a festivalului Diwali se numește ziua Bhai Dooj. „Bhai” înseamnă frate și „Dooj” se referă la ziua a doua după luna plină, ziua în care este sărbătorită această zi a festivalului.

Majoritatea festivalurilor și ceremoniilor hinduse subliniază importanța familiei, iar Bhai Dooj se concentrează în special pe relația dintre frați și surori. Această tradiție provine probabil din povestiri în care se vorbește despre dragostea și sprijinul acordat zeilor hinduși de către surorile lor.

Cu ocazia zilei de Bhai Dooj, femeile hinduse se roagă pentru frații lor, ca ei să aibă o viață lungă și fericită. De multe ori, frații își arată dragostea unii pentru alții luând masa împreună și oferindu-și cadouri. Frații vor merge să-și aducă surorile acasă, dacă acestea locuiesc altundeva. Uneori, cuplurile proaspăt căsătorite sunt invitate acasă la familia soției pentru a sărbători. Surorile se vor ruga pentru viața lungă a fraților lor și pentru protecție în anul următor. În schimb, frații le oferă deseori cadouri surorilor lor.

Adesea, dacă o femeie hindusă nu se înțelege bine cu socrii ei, după moartea părinților ei, fratele ei devine singurul avocat al ei și el va rămâne persoana principală, care să-i ofere un sentiment de siguranță în cazul în care are nevoie de ajutor.

Puteți descărca ghidul de rugăciune în format PDF AICI!

Cum să ne rugăm?

  1. Rugați-vă pentru cei care provin din familii hinduse, dar care au ajuns să Îl cunoască pe Hristos, ca această zi de sărbătoare să fie o oportunitate pentru ei să împărtășească dragostea lui Hristos și să se roage în numele Lui pentru mântuirea fraților și a surorilor lor.
  2. Rugați-vă pentru familiile hinduse, ca acestea să se întoarcă la Hristos împreună cu toți membrii. Acest lucru întărește credința fiecărui membru al familiei și este o mărturie puternică despre dorința și scopul lui Dumnezeu pentru familie. (Evrei 2:10-12)
  3. Rugați-vă pentru femeile hinduse, ca ele să vadă și să recunoască dragostea lui Hristos, așa cum un frate își arată dragostea față de surorile lui în această viață, și ca ele să fie atrase de singura Sursă care poate oferi siguranță și dragoste eternă. (1 Tesaloniceni 1:4-5)