Current track

Title

Artist

Background

Ziua Mondială de Rugăciune a Femeilor Baptiste 2020: „Viață din belșug”

Written by on noiembrie 3, 2020

Anual, în prima zi de luni a lunii noiembrie, femeile Comunității Evanghelice Baptiste din întreaga lume se unesc în rugăciune. În pofida schimbărilor din 2020, nici acest an nu este o excepție. Luni, 2 noiembrie, ORA 19:00 femeile creștine evanghelice baptiste de pe întreg globul se unesc în rugăciune în comunitățile lor și mijlocesc unele pentru altele, aducând înaintea Creatorului nevoile globale și locale ale comunității în care locuiesc.

Această zi este  marcată de o întâlnire în fiecare biserică locală, care este împletită cu trei discipline cheie: Închinare, studiu biblic și rugăciune. Tema ediției 2020 este: „Viață din Belșug”, iar versetul cheie amintește femeilor din toată lumea un adevăr crucial: „Hoţul nu vine decât să fure, să înjunghie şi să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug.” Ioan 10:10

„Trăim vremuri unde se construiesc bariere între noi datorită războaielor și polarizărilor teologice, politice, culturale, etnice și economice. Noi, ca și femei baptiste, continuăm să dărâmăm aceste ziduri prin dragostea exprimată prin rugăciune.  Atunci când ne unim la poalele crucii și privim spre Mântuitorul nostru ca El să aducă vindecare și speranță într-o lume tulburată și frântă.

Ziua Rugăciunii este cea mai mare, cutremurătoare oportunitate de a risipi întunericul și de a iubi lumea și unii pe alții la o scară înaltă. Rugăciunea contează! Vocile noastre se înalță la Dumnezeu alături de mii și mii de surori din întreaga lume. Dumnezeu aude. Dumnezeu răspunde. Haideți să continuăm să venim împreună pentru a zdruncina lumea și a risipi forțele întunericului. Să facem din Ziua Mondială de Rugăciune o sărbătoare specială pentru surorile din bisericile noastre. Invitați surorile de toate vârstele să participe la lucrarea de rugăciune: domnișoare, tinere mame, surori de vârstă mijlocie și surori mai mature. Pandemia nu poate împiedica rugăciunea!” este mesajul transmis de organizatorii comunității globale pentru femeile baptiste din toată lumea.

Echipa ȘtiriCreștine.ro vă cheamă să vă alăturați acestei inițiative și să vă uniți la susținerea în rugăciune a motivelor puse pe agenda acestei zile pentru fiecare continent separat. Vom posta motivele de rugăciune pentru fiecare regiune separat pe parcursul acestei săptămâni.