Current track

Title

Artist

Background

Ziua Mondială de Rugăciune Wycliffe 2020: România și Japonia

Written by on noiembrie 12, 2020

În Ziua Mondială de Rugăciune Wycliffe (11 noiembrie 2020) organizațiile din Alianța Globală Wycliffe se unesc două câte două, schimbă motive de rugăciune și mulțumire și se roagă reciproc. Anul acesta Wycliffe România se roagă împreună cu Wycliffe Japonia. Dacă doriți să vă alăturați, găsiți mai jos lista cu motivele de rugăciune:

Motive de rugăciune Wycliffe România
În primul rând, vrem să-L lăudăm pe Dumnezeu că anul acesta, în ciuda crizei de COVID-19, Dumnezeu a fost cu noi prin toate problemele de sănătate din organizația noastră. Au existat unele cazuri de COVID, dar nu cu simptome critice. De asemenea, criza economică nu ne-a lovit foarte tare. La sfârșitul anului avem o balanță pozitivă în conturile noastre, și majoritatea membrilor noștri stau binișor financiar. Ne rugăm ca Dumnezeu să-i binecuvânteze pe susținătorii noștri care au fost credincioși în aceste vremuri dificile.

De asemenea, dorim să-L lăudăm pe Domnul pentru parteneriatul bun pentru proiectul de traducere al surzilor din România. Proiectul nu a fost foarte afectat în această perioadă de criză. Traducătorii au putut continua activitatea, iar sprijinul financiar le-a permis să facă acest lucru. Ei traduc Evanghelia după Marcu. Testarea în comunitate se face online. Ei sunt un pic în urmă cu programul, așa că rugați-vă să țină pasul cu volumul de muncă. Domnul să binecuvânteze susținătorii.

Activitățile noastre de mobilizare au fost mult afectate. Majoritatea planurilor făcute la începutul anului au trebuit anulate, cum ar fi vizitele la biserici, conferințele și taberele. Am încercat să fim mai activi în mediul online, dar am fost limitați de capacitatea pe care o avem în acest domeniu. Trecem prin vremuri incerte și este foarte greu să planificăm și să implementăm strategii datorită reglementărilor în continuă schimbare din țară. Vă rog să vă rugați ca Dumnezeu să ne călăuzească în fiecare zi, pas cu pas, să rămânem pe deplin dependenți de El pentru a vedea ușile deschise pe care El ni le oferă.

Îi mulțumim Domnului pentru o rugăciune pe care Dumnezeu ne-a dat-o la începutul anului, care ne dă speranța că El poate lucra chiar și atunci când noi suntem limitați. Se numește Rugăciunea 2025.

Wycliffe România se angajează să-l ceară lui Dumnezeu următoarele, până la sfârșitul anului 2025:25 de parteneriate noi cu biserici și organizații
25 de membri noi
25 de proiecte noi cu implicarea membrilor noștri
25 de mii de dolari pe an pentru susținerea traducerii Bibliei
5 dintre membrii noștri să devină consultanți

Vă rog să vă rugați pentru membrii noștri. Unii au rămas pe teren, în timp ce alții s-au întors acasă pe timpul verii. Acestea sunt momente dificile pentru toți, rugați-vă ca Dumnezeu să-i țină sănătoși și să-i protejeze pe cei care călătoresc acasă sau înapoi pe câmp. Rugați-vă ca ei să-și poată continua munca față în față sau de la distanță. Rugați-vă pentru o conexiune bună la internet pentru cei care lucrează online, și pentru călătorii și întâlniri în condiții de siguranță pentru cei care se întâlnesc fizic.

Vă rugăm să vă rugați pentru proiectul de traducere a Bibliei, al romilor din România. Proiectul se află în prezent într-o perioadă de tranziție. Traducerea a început în diferite dialecte, iar acum s-a decis ca lucrările să se concentreze pe traducerea în limba standard care este folosită în școli, pentru copiii romi. Vă rugăm să vă rugați pentru un parteneriat puternic între comunitățile locale de romi și alți parteneri care ajută lucrarea. Rugați-vă, de asemenea, pentru traducători dedicați. Rugați-vă ca propunerea de proiect să fie finalizată și aprobată de parteneri.

Împreună cu alte agenții de misiune din România ne pregătim pentru o tabără de tineret pentru copiii misionarilor și pastorilor din România. Tabăra ar trebui să aibă loc în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie 2020. Am identificat nevoia de a-i ajuta pe copiii lucrătorilor care trec prin diferite provocări. Vă rog să vă rugați ca situația COVID-19 să ne permită să ținem această tabără și ca adolescenții să rămână sănătoși. De asemenea, rugați-vă ca programul să fie benefic pentru o viață spirituală sănătoasă pentru acești adolescenți.

Motive de rugăciune Wycliffe Japonia

Motive de mulțumire

Dumnezeu ne-a protejat, pe toți membrii Wycliffe Japonia și familiile noastre, și ne-a ținut în siguranță și sănătoși până acum în timpul crizei COVID-19 din acest an.
Am experimentat multă îndurare și binecuvântări de la Dumnezeu, și ne-a susținut în multe feluri, inclusiv în domeniul financiar. Bisericile din Japonia au dificultăți în a ține slujbe duminicale, alte întâlniri și programe de slujire, dar mulțumim pentru internet și tehnologia computerizată, prin care găsim modalități alternative de a merge înainte. Bisericile s-au rugat pentru noi și ne-au susținut cu multă credincioșie chiar și în timpul crizei.

Un nou membru s-a alăturat la Wycliffe Japonia în această vară. Ea vrea să slujească cu noi ca traducătoare a Bibliei.

Am putut organiza un seminar online pentru folosirea Scripturii și implicarea Bisericii în colaborare cu Scripture Union Japan și Ministry of Bible Reading din Japonia.
Directorul Executiv și unii membri au avut ocazia să împărtășească online despre lucrarea Wycliffe și mișcarea de traducere a Bibliei cu Universitatea Creștină din Tokyo și Institutul Creștin și alte seminarii online.

Avem, de asemenea, un parteneriat cu organizația de traducere a Bibliei pentru surzii din Japonia.

Motive de rugăciune

Pentru protecția lui Dumnezeu asupra tuturor membrilor și familiilor noastre.
Dumnezeu să ne dea înțelepciune pentru a face programe practice și planificarea financiară pentru anul următor. Vom avea o întâlnire online cu bordul de conducere pe 30 noiembrie.
Ne pregătim pentru publicarea buletinului nostru din decembrie, a unei cărți de misiune pentru bisericile din Japonia care trimit misionari și a unei broșuri de rugăciune care se concentrează pe copiii misionarilor. Dumnezeu să folosească aceste materiale pentru a încuraja creștinii și bisericile japoneze și pentru a-i provoca să se alăture mișcării de traducere a Bibliei.
Unii tineri se roagă și se gândesc să se alăture la Wycliffe Japonia în viitorul foarte apropiat. Dumnezeu să-i încurajeze, să le arate o viziune și chemare clară și să-i călăuzească.
Pentru o nouă întâlnire online, pregătim „O zi Wycliffe în a 5-a sâmbătă din lună”. Plănuim să avem programul „online Wycliffe Café” începând cu ianuarie 2021.
Vă mulțumim foarte mult pentru parteneriatul dumneavoastră în rugăciune. Fie ca Dumnezeu să vă asculte rugăciunile.

Sursa: Wycliffe România